Bu kayak kulübeleri yiyecek çeşitleriyle şaşırtıyor

Selvi

New member
WHangi kayak evi romantik bir aşk hikayesine sahip olmakla övünebilir? Örneğin, Güney Tirol Val Gardena'nın yukarısındaki Comici Hut. 1960'lı yıllarda Hamburg'lu bir kadın Dolomit Vadisi'nde kayak yapmaktan keyif almış, bir kitapta güzel bir dağcının fotoğrafını görmüş ve ona aşık olmuş. Güçlü adamın adı Emilio Comici'ydi ve Hamburglu kadın onunla tanışmayı gerçekten istiyordu. Ve deniz seviyesinden 2154 metre yükseklikteki Comici Hut'a doğru yola çıktı.

Kendi kendine, ben oraya gideceğim, muhtemelen o da hancı olacak diye düşündü. Zirveye çıktığında kulübede hoşlandığı kişinin fotoğrafı asılıydı ancak adını taşıyan adamın 20 yıl önce dağda bir kazada öldüğünü öğrendi. Kulübenin ev sahibi Gianni Marzola, bu trajik hikayeyi anlattığında Hamburglu kadın üzerinde kalıcı bir etki bıraktı; bir çift oldular ve kısa süre sonra evlendiler.

Igor Marzola, Comici Hut'ı Güney Tirol'ün en ünlü kayak kulübelerinden biri haline getiren ve hamur tatlısı arazisinin ortasında en kaliteli deniz ürünlerini sunan ebeveynlerinin aşk hikayesini anlatırken bugün hala sırıtıyor.





Akdeniz: Dolomites'te midye makarnası

Kaynak: Rifugio Comici


Peder Marzola askerlik hizmetini Güney Tirol'de tamamladı. Orayı o kadar beğendi ki orada kalıp Comici Hut'u satın aldı. 1955 yılında ilk teleferiği inşa etti; bugün ailenin yedi teleferiği var; bunlar Dolomites'teki en popüler kayak rotalarından biri olan Sella pistinin bir parçası.

Kayak sonrası yiyecek özel bir şey


Marzola ailesi Adriyatik kıyısındaki Grado'dan geliyor. Bu da deniz ağırlıklı menüyü açıklıyor. Izgara kalamardan ızgara karidese, levrek filetosuna kadar her şey mevcut; en popüler yemek olan ıstakozlu bavette “Comici Art”, porsiyonu 42 avro. Yüksek Alp kayak pistlerinde mutfak spesiyalitelerine olan talep artık çok yüksek (aşağıya bakın) ve bu tür aşırılıklar için çok para ödemeye hazır yeterince kış sporu meraklısı var.


Geniş ürün yelpazesi: Izgara kalamardan ızgara karidese ve levrek filetosuna kadar her şey mevcuttur




Geniş ürün yelpazesi: Izgara kalamardan ızgara karidese ve levrek filetosuna kadar her şey mevcuttur

Kaynak: Rifugio Comici


1971 doğumlu Igor Marzola, Marzola ailesinin Adriyatik'te bir balık çiftliği işlettiğini söylüyor: “Balık bol miktarda vardı, bu yüzden büyükbabam her zaman birazını kulübeye gönderirdi.” Igor çocukluğunda arkadaşlarını balık yemeye davet etti ve çok geçmeden ebeveynleri de geldi, “herkes bundan keyif aldı, bu yüzden bu bir iş haline geldi.”

İşler o kadar iyi gitti ki kısa sürede balık yetiştiriciliği artık yeterli olmadı. “Uzun süredir toptancılardan sipariş veriyoruz” diye ekliyor, “özellikle de Grado'da çamurda ıstakoz yetiştiremeyeceğiniz için.” Ancak balıkların çoğu hâlâ Adriyatik'ten geliyor.

Chioggia'daki toptan satış pazarından Val Gardena'daki Plan de Gralba'ya ulaşıyorsunuz, “oradan neredeyse her gün teleferikler açılmadan önce kar kedisiyle ilgili her şeyi getiriyoruz”. Kabuklular Sicilya ve Sardunya'dan, ıstakozlar ise çoğunlukla Kanada'dan geliyordu.


Yeni uçakla geldi: Güney Tirol'deki Comici Hut'ta Kanada'dan ıstakoz




Yeni uçakla geldi: Kanada'dan ıstakoz

Kaynak: Rifugio Comici


“Balıklar her zaman taze. Dondurulmuş olsaydı ayda bir teslim edilebilirdi. Ancak hemen tadına bakabilirsiniz. Aynı şey kabuklular için de geçerli: sadece taze olduklarında gerçekten iyiler.” Marzola ailesi artık kendi balıklarını yetiştirmeyi bıraktı.

Balık yemekleri çeşitleri bugün hala markanın markasıdır. “Uzaklardaki tek kulübe biz olsaydık, peynirli köfte ve av eti yahni ikram ederdik. Ancak bölgede 40 kayak kulübesi var. Şehirdeki gibi: orada bir Taylandlı, burada bir Vietnamlı, orada bir İtalyan. Ve bizim için balık.


Kayakçılar için daha fazla ipucu:




Marzola, Comici Hut'ta yemeklerin iki vardiya halinde gerçekleştiğini ve kendi kendine organize edildiğini söylüyor: “Almanlar on ikide, İtalyanlar ikide geliyor.” Tezgahta her gün 30 porsiyona kadar ıstakozlu makarna servis ediliyor; ancak yalnızca belirli saatlerde. Kış restoranı, çünkü yürüyüşçüler daha basit yemekleri tercih ediyordu. “Yaz aylarında onlara köfte ve geyik eti servis ediyoruz. Elbette Güney Tirol dilini de yapabiliriz.” (rifugiocomici.com)

Şaşırtıcı menülere sahip diğer kayak kulübeleri:


Allgäu'da Hündeleskopfhütte: Pfronten'in 1.180 metre yukarısında bulunan Hündeleskopfhütte, kendisini “Alpler'deki ilk vejetaryen kulübe” olarak adlandırıyor. Ev sahibesi Silvia Beyer, Nesselwang'daki bir Allgäu çiftliğinde büyüdü. Yine de – ya da daha doğrusu bu yüzden – erkenden vejetaryen bir hayat yaşamaya karar verdi. Gençliğinde ABD'de et ağırlıklı bir çiftlikte bir yıl geçirdiğinde de bu durum değişmedi.

Kulübesinde tamamen vejetaryen, kısmen vegan yemek pişiriyor. Konuklar kar ayakkabıları veya gezi kayaklarıyla yürüyerek gelirler. En sevdiği yemek sebze, marul, otlar ve baharatlı peynir kremasıyla doldurulmuş kulübe sarmasıdır (huendeleskopfhuette.de).

Engadine'deki Restoran 3303: “Restaurant 3303”, Corvatsch-Diavolezza kayak alanında 3.303 metre yükseklikte yer alır ve Graubünden'in en yüksek restoranıdır.


Herkes için mısır: Corvatsch-Diavolezza kayak bölgesindeki “Restoran 3303”




Herkes için mısır: Corvatsch-Diavolezza kayak bölgesindeki “Restoran 3303”

Kaynak: Michael Mueller


Menü tamamen mısırla ilgili: Ticino'dan beyaz polenta veya Valtellina'dan karabuğday unu ile Taragna polentası var. Mutfakta bundan polentalı sebze keki, karamelize incirli polenta kremalı çorba, somonlu polenta gnocchi, polenta kızartmasıyla kış salatası ve hatta beyaz polentalı tiramisu veya mısır ufalanmış kremalı brûlée geliyor. Peki polenta menüsünün yanına en iyi ne gider? Aynen: Ribelgold mısır birası! (corvatsch-diavolezza.ch).

Tirol'deki Glungezerhütte: Avusturya kayak kulübelerinde Nepal momo köftesi mi? Nepal-Hilfe Tirol, birkaç yıl önce Alplerdeki kulübelerde Nepalli gençleri eğitmeye başladığından beri, Himalayalardan gelen yemekler Tirol mutfaklarına kaçırılıyor.

Örneğin, Hall yakınındaki Glungezerhütte'de: 2.610 metre yükseklikteki kayak turcularına yönelik kulübede sadece momo değil, Katmandu spagetti de servis ediliyor; Nepalli şef, tavuk şeritlerini ve köri ve kırmızı biber gibi baharatları sosun içine karıştırıyor. Programında ayrıca Nepal mercimek çorbası da var (glungezer-huette.at).


Burada üçüncü taraflardan içerik bulacaksınız

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni gerektirdiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.



Burada üçüncü taraflardan içerik bulacaksınız

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni gerektirdiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.