ISCHGL'de Acil Durum Kurtarma: Tombogganing yaparken telefon kaybolursa, yamaçlar onu yakalar ve sonunda …

Selvi

New member
Kaç kez çocuklarıma, ceplere bir şey taşıdıklarında ceketlerinin fermuarlarını kapatmaları gerektiğini söyledim! Örneğin, sonsuz değerli ve nadir Pokémon kartları. Veya okul gezisi için gönderim kayması.

Ve ben? İdalp dağ istasyonundan vadiye ISCHGL'ye giden yedi kilometrelik bir kızak koşusunun sonunda. Ve cep telefonumun, bir iPhone 16 ve sadece dört gün boyunca mülkümün kayak ceketimin sayısız ceplerinden birinden çıkmış olması gerektiğine dikkat edin. Bu ceket aslında sadece bazı kumaşların dikildiği ceplerden oluşur. Herkesin bir fermuarı var.

Cep telefonu düştü, çünkü daha sonra anlayabildiğim gibi – benim için ve iki kilometre civarında gelecek nesillerimi yakalamak istedim. Zararsız çocuk eğlencesinden sonra Noel'in ikinci gününde büyükbaba ve torun gibi kızak veya kızak gibi, ancak Alplerde farklı görünüyor. Ağırlığa ve yeteneğe bağlı olarak, koşucu yolculuğu hızla hızlı olabilir. Seyirci aydınlatma yollarında aşağı iner, umutlarınızla kesinlikle gerekli frenlerle, püskürtücü kar buz mikseri kıyafetlerin her boşluğuna uçması garanti edilir, genellikle hiçbir şey görmezsiniz. Kontrol kaybı. Beni dar bir noktada aşan ve kendimi filme alan sarhoş genç Hollandalılardan bir video yapma fikrim vardı. Bu grupların durumlarında nadiren iyi fikirleri olduğunu bilebilirdim.

Kısaltma almak için: Görünüşe göre telefonu tekrar yeterince iyi bir şekilde istiflememiştim, aşağıdaki çarpma dalgalarından biriyle, selamlama olmadan karşılandığı kadar fark edilmeden veda etti. Vadideki çıkmazın farkındalığından sonra rotanın araştırılması hızlı bir şekilde açıktı, umutsuz olduğu kadar tehlikeli olurdu. Sonuçta, sahne hakkında hiçbir şey bilmiyordum. Ve karanlıktı. Pist hizmetini çaresizce bilgilendirdim.

Ancak otel odasında, konum aniden gelişti. Çünkü hala selef iPhone 13 vardı. Güvenlik sorguları için tüm uygulamaları güncellemedim ve bu nedenle aniden hiçbir şey yayınlayamamaktan endişe ettim çünkü yanımda almıştım. Şimdiye kadar sadece dairemin herhangi bir köşesinde veya araba koltuğunun yanındaki çatlakta herhangi bir cihazı bulmak için kullandığım “nerede …” işlevi hakkında gördüm: iPhone 16 Yaşıyor! Kızılötesi, Valley inişinin 1'in solunda, bir orman alanına daldığı yerde beni bekliyor. Pil: Muhtemelen hala iyi.

Ertesi sabah – pozisyon değişmedi – hızla erken bir gondol haline geldi. Avusturya'ya uzun tren yolculuğu için bana mobil bir WLAN bağışçısı aracılığıyla çevrimiçi kalabildiğim Altandy ile kesin bir yaklaşımın ardından. Ve sonra o yerdi, günlük Toboggan Run'da birkaç adımdan sonra kaplanmış puanlar. Alpin güneşi çevreyi parladı. Ve görmekti: cep telefonu yok. Bunun için, bir yamaç yamaçlarının çoğu.

Bip mi? Yoksa hayal gücü mi?

Bununla birlikte, Nobel Laureate adayları sadece uygulamaya bir konum yükleme değil, aynı zamanda kayıp nesnesinin verdiği bir tonu devreye alma olasılığını da ortaya koydu. Kısa, tekrarlayan bir bip sesi. Yüzeyde oldukça yüksek, ancak kar altında değil. Ama: Çok sessiz bir ses duydum! Biz birbirine çok yakındık! Sadece saniye, belki dakikalar olabilir.

Yaklaşık 90 dakika sonra yarım bir dağı çıkarmıştım, kesinlikle duymadım, buraya gitmeme izin ver, bazen orada yürüyüş yapıyorum. Bazen acil durum sinyallerini duymadım, çünkü yaklaşık 30 metre uzaklıkta snowboardcular (Hollanda'dan güvenli) yamaçları tahtalarıyla kazındı. Bazen hiç talep etmemiş olsam bile tonlar duydum. Bazen bir ses bana dedi: Dur! Bir noktada yürüyüşçü Mayıs ayında her şey lanetleneceği zaman mutlu olacak. Son bir test serisi: Kulağımla karda yoluma uzandım. Ve ses gücünü kontrol etmek için her zaman beni birkaç santimetre süründü. Bernard burun ve kar arkeologu, bir ischgl-Jones karışımı oldum. Ve bu işe yaradı! Yaklaşık beş dakika sonra doğrudan kancalı cihazın üzerinde olacağımdan emindim. “Seni bundan çıkaracağım,” dedim ve – gerçekten saçma olan – yüzeyi normalden daha telaşlı yırtmaya ve sonra ellerimle kazmaya başladı. Ses dizisi medeni yaşama geri döndü ve sonra oradaydı: masum, sağlam, pil yüzde 22 idi. Telefonun hala nabzı vardı. Ceket cebinde ısınmak için.

Ve hikayenin ahlakı '?

Öğrenme Başarısı: 1. Bu cep telefonlarının geliştiricisi kızarma sürüşümü öngördü ve ayrıca su geçirmez bir cihaz inşa etti. 2. Her zaman video veya fotoğraf çekmek saçmalıktır. 3. Karda kapmak çılgınca. Çığlara gelme! 4. Çocuklara ne yapacağını söylerseniz, bu da kendiniz için geçerlidir.

PS: Şimdi Ischgl Mountain Demiryolunu aramak isteyen herkes için – doğal olarak kazdığım delikleri doldurdum ve düzleştirdim.