BENtaly’deki tatilciler her şeyden önce bir şey ister: mükemmel yemek. Ancak sitede gerçekten iyi restoranları bulmak o kadar kolay değil. Elbette otel tavsiyelerde bulunmaktan mutluluk duyar ve seyahat rehberinde de birkaç fikir vardır. Ancak çoğu zaman diğer turistlerin arasında oturur ve yerel halkın gerçekte nerede yemek yemeyi tercih ettiğini merak edersiniz.
Bu sorunun kitap biçiminde veya Almanya’da yalnızca birkaç kişinin bildiği bir uygulama olarak bir yanıtı var: Slow Food derneği tarafından yayınlanan “Osteria d’Italia” restoran rehberi. İtalya’nın Slow Food hareketinin ideallerini karşılayan en iyi osteria’larını, şarap barlarını ve agriturismos’u sergiliyor – tadı güzel olan basit, tipik yiyecekleri makul fiyatlarla sunuyor. Restoranın nasıl göründüğü önemli değil, önemli olan güzel bir iç tasarım değil, yemeklerin kalitesi.
Restoran rehberinin tek dezavantajı da bir avantajı: “Osterie d’Italia” birkaç yıldır Almanca’ya çevrilmedi. Bu nedenle, İtalyanca bilmiyorsanız bir çeviri uygulaması kullanmanız gerekir. Ancak çabaya değer, çünkü ödül, turistlerin çoğunlukta olmayacağı garanti edilen otantik bir İtalyan restoranıdır. Yaklaşık 1000 kitap sayfası ve listelenen 1730 restoran ile Güney Tirol ve Sicilya arasında seçim yapmak çok umut verici.
Salyangoz özellikle iyi bir osteriaya işaret eder
Yayıncı, 1986 yılında İtalya’da kurulan ve şu anda dünya çapında aktif olan Slow Food hareketidir. Biyolojik çeşitliliği ve hayvan refahını dikkate alan, sosyal ve ekolojik olarak sorumlu bir gıda sistemine kendini adamıştır. Her yıl revize edilen restoran rehberleri bu kriterlere dayanmaktadır.
ayrıca oku
Özellikle 2023’ün güncel baskısında çok şey oldu. Örneğin, köklü bazı osterialar pandemi nedeniyle kapanmak zorunda kaldı. Diğerleri, yazarların önsözde yazdığı gibi, Corona dönemini değişiklikler ve “temiz hava soluğu” için kullandı: Daha fazla genç şef ve girişimci yeniliğe odaklanıyor, restoranlarında kökleri hala geleneğe dayanan daha modern mutfağa sahipler. kartı ayarlayın.
Roma’nın kapılarında içeriden bir ipucu: Frascati’deki “Osteria ‘Na Fojetta” kesinlikle bir tasarım ödülü kazanamaz, ancak her zaman yerlilerle doludur
Kaynak: Virginia Kirst
En iyileri küçük bir kırmızı salyangoz simgesiyle işaretlenmiştir: Bu, chiocciola yazarlar, özellikle beğendikleri restoranları “ambiyansları, mutfakları ve yavaş yemek hareketi ruhu içindeki misafirperverlikleri” nedeniyle onurlandırıyorlar.
Ya da restoran rehberinin editörü Eugenio Signoroni’nin dediği gibi: “Uzaylılar gelip de iyi bir osteria’nın ne olduğunu öğrenmek isteselerdi, onları bara yanımızda getirirdik. chiocciola gönder.” Bu sayıda bu ödülü 270 aldı. Rehberin tamamını satın almak istemiyorsanız, Chiocciola listesine online olarak da ulaşabilirsiniz.
Bununla birlikte, kitabı İtalya için ideal bir mutfak rehberi yapan unsurlar burada eksik: “Osterie d’Italia” sadece her bir restoranın kısa bir tanımını, iletişim bilgilerini ve çalışma saatlerini değil, aynı zamanda en ilginç yerler için bir öneri de içeriyor. yemekler ve en ucuz ve en pahalı menü için fiyat. Küçük semboller olağanüstü spesiyaliteleri gösterir: şarap veya peynir seçiminden vejetaryen yemeklerine, mükemmel ekmek ve zeytinyağına.
İtalya’nın tüm bölgelerindeki restoranlar
İtalya’nın coğrafyası yapıyı belirler: Kuzeyden güneye her bölge, kısa bir mutfak tanıtımı ve restoran tavsiyelerinin yer aldığı bir harita ile başlayan, kendisine ayrılmış bir bölüme sahiptir. Bunu yer adına göre alfabetik olarak sıralanmış restoranlar takip etmektedir.
Yazarların yerel gelenekleri veya sıra dışı spesiyaliteleri sunduğu pembe renkli sayfalar özeldir: örneğin, Floransa’dan işkembe satıcıları veya Focaccia Ceneviz tarzı veya Tedarik – 19. yüzyılın başlarında Roma’ya gelen ve bugün hala popüler olan eritilmiş mozzarella çekirdeğine sahip kızarmış pirinç topu.
Ancak İtalya’nın başkenti, İtalya’da “Osterie d’Italia” ile bile yan masada turistlerden kaçınmanın zor olduğu tek şehirdir, çünkü burada her yerdeler. Bununla birlikte, restoran rehberindeki ipuçları altın değerindedir, çünkü önerilen Roma restoranları zamanında rezerve edildiği sürece turist tuzakları ormanında sıkışıp kalmaktan kaçınmanıza yardımcı olurlar.
İtalya için iştahınız mı var? Birkaç seyahat ipucu:
“Osteria Grappolo d’Oro”yu ziyaret etmeye değer chiocciola Yazarlara göre, Campo de’ Fiori’deki güzel restoran, “iyi tadı tarihi merkezin tuzaklarından koruyan güvenli bir gastronomik sığınak”. Aslında, burada tipik Roma yemekleri – Makarna alla carbonara fırında kavrulmuş kuzu için ev yapımı için Tiramisu en iyisi: taze malzemelerle ve çok ağır değil.
Roma’da turistsiz bir akşam yemeği arıyorsanız, dış bölgelere gitmelisiniz: Eşsiz bir akşam için garanti, Centocelle semtindeki mütevazı “Osteria Pro Loco DOL”. Konuklar burada, parlak bir şekilde aydınlatılmış et ve peynir tezgahı ile menü görevi gören büyük bir kara tahta arasında oturuyorlar. Lazio’dan, yani Roma çevresindeki bölgeden tipik yemekler, aşağıdakiler gibi yerel malzemelerle servis edilir: Tonnarelli al ragu bianco di mangalitza – beyaz et soslu kalın makarna.
Ziyaretçileri ‘Osteria’ Na Fojetta’ya çeken yemeklerden biri: pastırmalı ve enginarlı ev yapımı makarna
Kaynak: Virginia Kirst
“‘Na Fojetta” aynı zamanda otantik bir Roma deneyimi sunuyor: yenisi chiocciola-Merkezin 20 kilometre güneydoğusundaki Frascati’deki tavsiye, yerel mutfağı yeni bir dokunuşla zorluyor. Peynir ve jambonun yanı sıra Roma işkembesinin örnek porsiyonlarını ve rafine nohut ve porcini yahnisini de içeren antipasti tabağı öne çıkan özelliklerdir. Strudel d’Abbacchio – bir dilim kavrulmuş kuzu sakatatı. Ayrıca, kendi üretimimiz olan bir bardak güçlü Frascati beyaz şarabı – ve sonunda doğru restoranı bulmuş olmanın kesinliği.
“Osteria d’Italia 2023”., Slow Food Editore, 940 sayfa, 24 Euro. Uygulamanın maliyeti 7,99 Euro’dur.
Burası, üçüncü taraf içeriğini bulacağınız yerdir
Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni talep ettiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konumuna getirerek, bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Buna, GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına verdiğiniz onay da dahildir. Bununla ilgili daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Onayınızı istediğiniz zaman anahtar ve sayfanın alt kısmındaki gizlilik aracılığıyla geri çekebilirsiniz.
Bu sorunun kitap biçiminde veya Almanya’da yalnızca birkaç kişinin bildiği bir uygulama olarak bir yanıtı var: Slow Food derneği tarafından yayınlanan “Osteria d’Italia” restoran rehberi. İtalya’nın Slow Food hareketinin ideallerini karşılayan en iyi osteria’larını, şarap barlarını ve agriturismos’u sergiliyor – tadı güzel olan basit, tipik yiyecekleri makul fiyatlarla sunuyor. Restoranın nasıl göründüğü önemli değil, önemli olan güzel bir iç tasarım değil, yemeklerin kalitesi.
Restoran rehberinin tek dezavantajı da bir avantajı: “Osterie d’Italia” birkaç yıldır Almanca’ya çevrilmedi. Bu nedenle, İtalyanca bilmiyorsanız bir çeviri uygulaması kullanmanız gerekir. Ancak çabaya değer, çünkü ödül, turistlerin çoğunlukta olmayacağı garanti edilen otantik bir İtalyan restoranıdır. Yaklaşık 1000 kitap sayfası ve listelenen 1730 restoran ile Güney Tirol ve Sicilya arasında seçim yapmak çok umut verici.
Salyangoz özellikle iyi bir osteriaya işaret eder
Yayıncı, 1986 yılında İtalya’da kurulan ve şu anda dünya çapında aktif olan Slow Food hareketidir. Biyolojik çeşitliliği ve hayvan refahını dikkate alan, sosyal ve ekolojik olarak sorumlu bir gıda sistemine kendini adamıştır. Her yıl revize edilen restoran rehberleri bu kriterlere dayanmaktadır.
ayrıca oku
Özellikle 2023’ün güncel baskısında çok şey oldu. Örneğin, köklü bazı osterialar pandemi nedeniyle kapanmak zorunda kaldı. Diğerleri, yazarların önsözde yazdığı gibi, Corona dönemini değişiklikler ve “temiz hava soluğu” için kullandı: Daha fazla genç şef ve girişimci yeniliğe odaklanıyor, restoranlarında kökleri hala geleneğe dayanan daha modern mutfağa sahipler. kartı ayarlayın.
Roma’nın kapılarında içeriden bir ipucu: Frascati’deki “Osteria ‘Na Fojetta” kesinlikle bir tasarım ödülü kazanamaz, ancak her zaman yerlilerle doludur
Kaynak: Virginia Kirst
En iyileri küçük bir kırmızı salyangoz simgesiyle işaretlenmiştir: Bu, chiocciola yazarlar, özellikle beğendikleri restoranları “ambiyansları, mutfakları ve yavaş yemek hareketi ruhu içindeki misafirperverlikleri” nedeniyle onurlandırıyorlar.
Ya da restoran rehberinin editörü Eugenio Signoroni’nin dediği gibi: “Uzaylılar gelip de iyi bir osteria’nın ne olduğunu öğrenmek isteselerdi, onları bara yanımızda getirirdik. chiocciola gönder.” Bu sayıda bu ödülü 270 aldı. Rehberin tamamını satın almak istemiyorsanız, Chiocciola listesine online olarak da ulaşabilirsiniz.
Bununla birlikte, kitabı İtalya için ideal bir mutfak rehberi yapan unsurlar burada eksik: “Osterie d’Italia” sadece her bir restoranın kısa bir tanımını, iletişim bilgilerini ve çalışma saatlerini değil, aynı zamanda en ilginç yerler için bir öneri de içeriyor. yemekler ve en ucuz ve en pahalı menü için fiyat. Küçük semboller olağanüstü spesiyaliteleri gösterir: şarap veya peynir seçiminden vejetaryen yemeklerine, mükemmel ekmek ve zeytinyağına.
İtalya’nın tüm bölgelerindeki restoranlar
İtalya’nın coğrafyası yapıyı belirler: Kuzeyden güneye her bölge, kısa bir mutfak tanıtımı ve restoran tavsiyelerinin yer aldığı bir harita ile başlayan, kendisine ayrılmış bir bölüme sahiptir. Bunu yer adına göre alfabetik olarak sıralanmış restoranlar takip etmektedir.
Yazarların yerel gelenekleri veya sıra dışı spesiyaliteleri sunduğu pembe renkli sayfalar özeldir: örneğin, Floransa’dan işkembe satıcıları veya Focaccia Ceneviz tarzı veya Tedarik – 19. yüzyılın başlarında Roma’ya gelen ve bugün hala popüler olan eritilmiş mozzarella çekirdeğine sahip kızarmış pirinç topu.
Ancak İtalya’nın başkenti, İtalya’da “Osterie d’Italia” ile bile yan masada turistlerden kaçınmanın zor olduğu tek şehirdir, çünkü burada her yerdeler. Bununla birlikte, restoran rehberindeki ipuçları altın değerindedir, çünkü önerilen Roma restoranları zamanında rezerve edildiği sürece turist tuzakları ormanında sıkışıp kalmaktan kaçınmanıza yardımcı olurlar.
İtalya için iştahınız mı var? Birkaç seyahat ipucu:
“Osteria Grappolo d’Oro”yu ziyaret etmeye değer chiocciola Yazarlara göre, Campo de’ Fiori’deki güzel restoran, “iyi tadı tarihi merkezin tuzaklarından koruyan güvenli bir gastronomik sığınak”. Aslında, burada tipik Roma yemekleri – Makarna alla carbonara fırında kavrulmuş kuzu için ev yapımı için Tiramisu en iyisi: taze malzemelerle ve çok ağır değil.
Roma’da turistsiz bir akşam yemeği arıyorsanız, dış bölgelere gitmelisiniz: Eşsiz bir akşam için garanti, Centocelle semtindeki mütevazı “Osteria Pro Loco DOL”. Konuklar burada, parlak bir şekilde aydınlatılmış et ve peynir tezgahı ile menü görevi gören büyük bir kara tahta arasında oturuyorlar. Lazio’dan, yani Roma çevresindeki bölgeden tipik yemekler, aşağıdakiler gibi yerel malzemelerle servis edilir: Tonnarelli al ragu bianco di mangalitza – beyaz et soslu kalın makarna.
Ziyaretçileri ‘Osteria’ Na Fojetta’ya çeken yemeklerden biri: pastırmalı ve enginarlı ev yapımı makarna
Kaynak: Virginia Kirst
“‘Na Fojetta” aynı zamanda otantik bir Roma deneyimi sunuyor: yenisi chiocciola-Merkezin 20 kilometre güneydoğusundaki Frascati’deki tavsiye, yerel mutfağı yeni bir dokunuşla zorluyor. Peynir ve jambonun yanı sıra Roma işkembesinin örnek porsiyonlarını ve rafine nohut ve porcini yahnisini de içeren antipasti tabağı öne çıkan özelliklerdir. Strudel d’Abbacchio – bir dilim kavrulmuş kuzu sakatatı. Ayrıca, kendi üretimimiz olan bir bardak güçlü Frascati beyaz şarabı – ve sonunda doğru restoranı bulmuş olmanın kesinliği.
“Osteria d’Italia 2023”., Slow Food Editore, 940 sayfa, 24 Euro. Uygulamanın maliyeti 7,99 Euro’dur.
Burası, üçüncü taraf içeriğini bulacağınız yerdir
Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni talep ettiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konumuna getirerek, bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Buna, GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına verdiğiniz onay da dahildir. Bununla ilgili daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Onayınızı istediğiniz zaman anahtar ve sayfanın alt kısmındaki gizlilik aracılığıyla geri çekebilirsiniz.