Kuzey Denizi: Borkum’da vahşi gençler kontrolü ele alıyor

Selvi

New member
eAslında Sören Hüppe onlardan biri değil, aile geçmişi çoğu zaman geçmiş yüzyıllara uzanan Borkum doğumlulardan biri değil. Ancak 34 yaşındaki, adanın başkentinin birkaç sokağında dolaşırken, buradaki hemen hemen herkesi tanıdığı için selam eli neredeyse sürekli havada oluyor. Geldiğinden beri otelleri ve tatil apartmanlarını yeniliyor ve yönetiyor, yaşlanan turizm altyapısındaki değişikliği savunuyor; örneğin, onun sanat oteli “Bakker”in bugün hala dolambaçlı sokaklarda bulunabilen “Zur sarı perde” misafirhane türüyle hiçbir ilgisi yok. Ancak modern zamanlar sadece onun için gelmedi – genel olarak, Doğu Frizya adalarının en büyüğündeki yaşam ve teklif çok değişiyor. Ve bu aynı zamanda, özellikle genç nesil Borkumers’ın dümeni devralmak üzere olmasından da kaynaklanıyor.


ayrıca oku







Çocukluğunda tatillerini burada açık deniz ikliminde geçiren ve şimdi kız kardeşi Neele ile şirketi yöneten Sören Hüppe, “Adaların hepsi anakaradan farklı ama Borkum yine özel” diyor. Her şeyden önce konumu özeldir, çünkü Wangerooge, Spiekeroog, Langeoog, Baltrum, Norderney ve Juist’in de dahil olduğu Doğu Frizya adalar zincirindeki diğer adaların çoğundan farklı olarak, işçilerin işe feribotla gidip gelmeleri pek mümkün değildir. . Emden’den iki saatin üzerindeki seyahat süresi bunun için çok uzun ve feribot iskelesinin konumu nedeniyle Hollanda’daki Eemshaven’a alternatif bağlantı da bir seçenek değil. Borkum’da bir şeyler kazanmak hatta girişimcilik hamlesi yapmak istiyorsanız buraya yerleşmelisiniz.


Sören Hüppe, Arth oteli “Bakker”in önünde – daha da büyümek istiyor




Sören Hüppe, Arth oteli “Bakker”in önünde – daha da büyümek istiyor

Kaynak: Matthias Emminger


Ancak daha da özel olan, son yıllarda Norderney’deki otel ve restoranlara yüz milyonlarca avroluk yatırım yapan dışarıdan yatırımcılar açısından ada politikasıdır. Borkum halkı artık başkaları tarafından dışlanma korkusuyla bu yola girmek istemiyordu. Ne de olsa, yanlış bir yerleşim politikasının sonuçlarını her gün hala görebilirsiniz, 1960’lardan ve 1970’lerden ikinci evlerin ve tatil dairelerinin bulunduğu epeyce blok hala ayakta ve en iyi yerlerde oldukça harap durumda. Bu tür gelişmeleri en azından gelecek için ortadan kaldırmak için belediye, yapı yönetmeliği yönergelerini değiştirdi. Şu anda Sylt belediyesinde olduğu gibi, burada yeni tatil dairelerinin inşa edilmesine artık izin verilmiyor, ancak mevcut bina yenilenecek. Maksimum kullanılabilir alan 300 metrekare olduğu için dışarıdan perakende veya restoran zincirleri durdurulur, bu durumda çoğu zincir mağaza için artık buna değmez. Borkum’da ayrıca bir Lidl market olmasına rağmen bunun için de uzatma başvurusu reddedildi.

Diğer birçok tipik sağlayıcı orada değil


Öte yandan, adanın başkenti tüm segmentlerde yerel operatörler tarafından karakterize edildiğinden, Gosch veya Nordsee gibi gastro zincirleri ve tekstil sektöründeki diğer yaygın sağlayıcıları boşuna arayacaksınız. Talep edilen her büyük yatırım, bazen Borkum’daki sorumlu siyasi komitelerde hararetle tartışılır. En iyi sahil konumuna birkaç yüz odalı dört yıldızlı artı bir otel inşa etmek isteyen bir yerelin talebi de reddedildi; Bir yandan, önceki projelerde yatırımcı ile yaşanan deneyimler pek iyi olmamış, ancak dar bir çoğunluk da bu büyüklükteki bir teklifin Borkum için uygun olmadığını görmüştür.


ayrıca oku


Sylt'teki Hörnum plajının arkasındaki sazdan çatılı evler





Tüm bölge için rol model





Bu yüzden burada, Kuzey Denizi’nde her şey aynı kalmıyor. Yatırımlar, AB’den ve Aşağı Saksonya eyaletinden çeşitli finansman programları aracılığıyla yapılır. Klasik Kurhaus köşk binasıyla ve aynı zamanda açık deniz üzerinde gün batımının keyfini çıkarabileceğiniz modern barlarla donatılmış, Almanya’daki muhtemelen en güzel ada gezinti yolu bu şekilde yaratıldı. Adanın geleceği için inşaat işlerinden daha önemli olan, dışarıdan rekabet olmaması nedeniyle kendi projelerini uygulama fırsatı bulan Borkumlu gençlerin taahhüdüdür. Sören Hüppe, “Birçoğu anakarada bir süre geçirdikten sonra, eğitim veya öğrenim gördükten sonra buraya geri dönüyor – ve bu ada için ideal bir durum, çünkü şehirlerden gelen fikirler ücra adaya bu şekilde ulaşıyor” diyor.

Adanın yavruları birbirine yapışıyor


Bu genç vahşi Borkumlar uzun süredir birbirleriyle ağ halindeler ve bu aynı zamanda ada topluluğunun hala var olan – her zaman aynı şekilde değişme iradesini paylaşmayan, ancak çoğu zaman sahipleri olan yaşlılarına karşı mücadelede yardımcı oluyor. özellikler. Genç nesil, ister kavramsal ister el emeği olsun, birbirini tanıyor ve destekliyor. Bu, Borkum’da bir zanaatkarın kızı olarak büyüyen Nina Sleeboom tarafından da aktarılıyor. Yolu onu, gastronomi işini öğrendiği Hamburg’a götürdü ve aynı zamanda trendleri artan renkli Schanzenviertel’de akranlarının nasıl ilerlediğini öğrendi. Geçen yıl Borkum’un ana alışveriş caddesinde “Café Sleeboom”u açtı ve tasarım konsepti ve ürün seçimi açısından Berlin-Mitte veya Münih-Schwabing’de de başarılı olacak şekilde tasarladı. Sahibi, “Yalnızca şirket içi üretime ve yüksek kaliteli malzemelere güveniyorum” diyor.


Nina Sleeboom, vegan pişirme sanatını Kuzey Denizi adasına getiriyor




Nina Sleeboom, vegan pişirme sanatını Kuzey Denizi adasına getiriyor

Kaynak: Joern Lauterbach


Ayrıca adaya vegan pişirme sanatını da getirdiler ve küçük bir dükkanda “insanların gerçekten kullanabileceği hediyelik eşyalar satılıyor – sadece kimsenin evde istemediği ucuza üretilmiş ıvır zıvır değil” diyor Sleeboom. Borkum adasıyla ilgili olarak da bu yaklaşımı istiyor: “Burada doğadan ve doğayla iç içe yaşıyoruz ve bu nedenle hepimiz bu durumla nasıl başa çıktığımıza dikkat etmeliyiz.”


Laura Krekler, Borkum'a döndü ve bir butik açtı




Laura Krekler, Borkum’a döndü ve bir butik açtı

Kaynak: özel


Sadece birkaç dakikalık yürüme mesafesindeki “Lous” adlı bir butik sahibi olma hayalini gerçekleştiren Laura Krekler’i gençliğinden beri tanıyor. Başlangıçta sadece küçük bir köşe binada yer alıyordu, şimdi caddenin karşısındaki eski bir pub’ı devralmayı ve büyük popülerlik sayesinde onu bir butik haline getirmeyi başardı. Borkum’da birçok mağazada bulunan rüzgarlık ve polar ceket şıklığından çok farklı bir modası var. “Tabii ki, kendimi burada, adada bulunan kitleye göre de hazırlıyorum – ama benim de giymeyi sevdiğim çok şey var.” Yüksek kaliteli modayı uygun bir atmosferde satmanın mümkün olduğunu fark etti. oldukça pahalı kaşmir eşarp koleksiyonundan; üretici her halükarda Almanya’da hiçbir yerde daha fazla satılmadığını bildirdi. “Hepimiz daha da genç izleyicileri çekme zorluğuyla karşı karşıyayız ve bunu yapmak için çok şey yapmamız gerekiyor” diyor.

Bir yıl sonra belediye başkanı da geldi.


Dedesi bir zamanlar adaya halıcı olarak gelen Servet Çiğdem de bundan yararlanırdı. Torun, ağırlıklı olarak Bremen’de büyümüş ve daha sonra Hamburg’da gıda teknisyeni olarak kariyer yapmış olsa da, kendisini “Borkumlu üçüncü nesil” gibi hissediyor. iPad’inde, oldukça köhne bir Yunan restoranını son birkaç yılda nasıl “Bistro Buddelhus”a çevirdiğini gösteriyor; yeni musluk sistemini Laura Krekler’den aldı ve o da barı bir butiğe dönüştürdü. Sadece birbirinize tutunun. Biraz Tim Mälzer gibi konuşan ve kesinlikle dinç olan Çiğdem, açık mutfakta hazırlanan az sayıda ama yüksek kaliteli ürünlere güveniyor – Borkum için ender bir durum. Şnitzel yemeklerine odaklanarak birleştirilebilir ve yeniden düzenlenebilir.


Servet Çiğdem,




Servet Çiğdem, “Bistro Buddelhus”ta şnitzel yemeklerine güveniyor.

Kaynak: Joern Lauterbach


Mekan hızla büyüyor ve açıldıktan sadece bir yıl sonra, restoran işletmecisinin gülümseyerek açıkladığı gibi, belediye başkanı bile yemek yemek için uğradı. Yeni ada yaşamını birlikte geliştirmek için eski adalılar ile kendi kuşağı arasındaki “uçurumun” daha da kapanmasını istiyor: “Sonuçta Borkum diğer ada ve buradaki insanların istediği de bu” diyor.








Sören Hüppe’nin ArtHotel’de ve özellikle tatil evlerinde inşaat projelerini hayata geçirmesi için çok az bir zamanı kalmıştır, çünkü yüksek sezonda adanın başkentinde konukların tatillerinin tadını çıkarabilmeleri için huzur ve sükunetin olması gerekir. Ardından, otel işletmecisinin örneğin bir havuz için yeni planlar yapmak için iyi bir gelir elde etme zamanı gelir. Ve akşam, güney sahilinde bir gün batımı için Borkum’u seven herkesle tanışır. “Bütün bunları ne için yaptığınızı kendiniz deneyimlemelisiniz” diyor.