Peynir ve Turizm: Tipik bir uzmanlığın ayak izlerinde

Selvi

New member
Peynir rotaları, duşlar ve her zaman güzel maliyetler: Birçok Avrupa ülkesinde turistler peynirle karşılaşır. Oluşturulması muhtemelen bir açıklamada büyük bir rol oynadığı bir tesadüften kaynaklanan eski bir incelikin ayak izlerinde gezmek.


Muhtemelen şöyleydi: Taş Devri avcıları genç bir açıklamayı yakaladılar. Midesinde beyaz glibber – destekli süt buldular. Aç ve korkusuz, topaklarını ağızlarına ittiler.

Dünyanın ilk peynir tatması saf tesadüfdü, ama iyi gitti. Daha sonra, insanların yerleşimi ve sığır yetiştiriciliği ile süt bol miktarda idi. Ama çabucak kötüleşti. Bu yüzden çiftçiler, bir buzağı midesinden yapılmış bir torbada yemek olarak sahaya süt almayı severdi. Yine süt midede laboratuvar nedeniyle toplanmış, dayanıklıydı – ve yendi.


Neyse ki, ilk rastgele ürünler peynir açısından kalmadı. Erken Gourmets ürünü rafine etti, yüzyıllar boyunca Avrupa genelinde muazzam bir bölgesel çeşitlilik yaratıldı. Çok sayıda çeşit aranan lezzetler haline geldi -genellikle menşe yerinden sonra adlandırılan ticaret ürünleri, Gouda veya Camembert'i düşünün.

Bu mutfak serveti (eski kıtada 2000'den fazla çeşit var) uzun zamandan beri turist ağırlığı vardı: şimdi tatilciler daha fazla peynir rehberi, peynir yolları, (gösteriler) yerel spesiyalitelerin tadını çıkarabileceğiniz sütleri buluyorlar.

Dünyanın en eski peynir türü


Sadece Fransa, “Peynir Ülkesi Mükemmelliği”, turizm web sitesinde denildiği gibi, dünya çapında en eski peynirlerden biri olan Roquefort dahil olmak üzere yedi peynir yolu ve 1000 formage çeşitleri sunuyor: araştırmacılar, dünyanın mavi peynir-3000 yıllık kalıntılarının en eski kanıtını buldular. Penicillium Roqufortisorumlu mantarın adı bu.


Hollanda da peynir arazisidir, Bayan Antje'yi düşünün. Gouda da diğer ülkelerde üretilmiştir, ancak Gouda Holland korumalı bir markadır. Peynire adını veren eski şehir, haftalık peynir pazarı (her Perşembe, Ağustos sonuna kadar) veya Gouda peynir deneyimi dünyası gibi birçok peynir sahtekarlığı sunar. EDAM EDAM'dan geliyor, Leerdamer Leerdam ve Maasdamer'ın bir alt topluluğundan geliyor – tam olarak.


Tur operatörleri peynir rotaları boyunca bisiklet veya ev bot turları sunmaktadır. Ayrıca deliklerin peynirde nasıl girdiğini öğrenirsiniz: laktik asit bakterileri olgunlaşma sırasında karbondioksit üretir. Bu kabuktan kaçamayacağı için boşluklar oluşur.


İsviçre peynir kültürü nedeniyle birçok gurme çekiyor. Appenzeller, Emmentaler, Gruyère gibi iyi bilinen çeşitlerin üretim tesisleri, üretimi canlı izleyebileceğiniz kendi şov peynir fabrikalarını işletiyor. Emmental, ana ürününe kendi bisiklet yolunu, peynir hayranlarını iki rota boyunca bisiklete bindirdi ve çeşitli istasyonlarda daha fazlasını bulabileceklerini adadı.

Yerel peynir, sadece sitede


İsviçre'nin çeşitli peyniri, hemen hemen her vadinin genellikle sadece sitede veya köy dükkanında bulunan kendi mutschli – yerel peynir ürettiği gerçeğiyle de açıklanabilir. Küçük yarım sert peynirin tadı, özellikle bazıları otlar veya baharatlarla karıştırıldığından önemli ölçüde değişir. Öte yandan, saf, güvenilirdir, diğer yandan Sbrinz, İsviçre'nin merkezinden gelir. Avrupa'nın en eskilerinden biri olan sert peynir sadece çiğ süt, laboratuvar, peynir kültürleri ve çok fazla tuzdan yapılmıştır.


İçinde Parma bölgesinden gelen İtalyan Parmesan'a benziyor. Montasio, Friuli -Julisch Veneto bölgesinde aynı adlı platodan geliyor, ancak Treviso ve Belluno illerinde de üretiliyor. İtalyan peynir isimleri genellikle Belcanto'ya ses çıkarır, sadece Ragusano, Scamorza, Taleggio'nun dil üzerinde erimesine izin verirsiniz.

Ya da 1906 yılında şirketin kurucusu Egidio Galbani tarafından tasarlanan Bel Paese: Hafif peynir, şiirsel isim olan “Güzel Ülke” (Bel Paese) sonra tüm İtalya için adlandırıldı. Baharatlı tercih ederseniz: Trentino'da Dolomites'in Peynir Yolu, Nostrano, füme ricotta veya peynir altı suyu peyniri olan Tosèla gibi güçlü yerel spesiyaliteler sunar.


Anadolu gezisi devam ediyor. KARS eyaletinde, baharatlı bir emmentali anımsatan Gravyer sürprizleri. Aslında, Gruyère'in evi olan Freiburg kantonundaki Grayezerland'dan bir İsviçre'nin mirasıdır. Ama Anadolu'ya nasıl ulaştı? 1878'den 1918'e kadar Kars çevresindeki bölge Rus Çarlık İmparatorluğu'na aitti. Tarım modernize etmek için Çar, İsviçre Peynir Üstadı da dahil olmak üzere süt endüstrisini oluşturmak için Avrupa'dan uzmanları getirdi.


Diğer ülkeler, Güneybatı'da aynı adlı köyden kaşar ile İngiltere gibi güzel peynirlere sahiptir. Ya da İspanya's Queso Manchego. Don Quijotes'in evi olan İspanya'nın merkezindeki La Mancha'dan geliyor. Çek Cumhuriyeti, Moravya'daki Olmütz'den Olmützer Quargels'e sahiptir. Oysa biber ve kara tohumları olan bir yaylı peynir olan Liptauer, Slovakya, Macaristan ve Avusturya'da köklere sahiptir. Liptu'dan sonra uzmanlık (Liptov), Burgruine Liptau ile bilinen bugünün Slovakya'sında adlandırılmıştır.

Kuzey Denizi ve Alpler Arasındaki Peynir Yolları


Öte yandan Tilsit'e bir gezi zor. Memedeki Doğu Prusya şehri 1946'dan beri Sowetsk olarak adlandırılmaktadır ve Rusya'ya ait Kaliningrad bölgesinde yer almaktadır. Şehirden sonra adlandırılan Tilsiter, Cermen Düzeni'nin yönetimi altında zaten üretildi. Ancak Ukrayna Sekreteri nedeniyle, Federal Dışişleri Bakanlığı acilen Rusya gezilerine karşı tavsiyelerde bulunuyor. Neyse ki, 100 yıl boyunca orijinal tarife göre üretildiği Schleswig-Holstein'da bir tilsiter gezisi de deneyimlenebilir.

Genel olarak, kıyı ülkesi en önemli Alman peynir bölgelerinden biridir. Schleswig-Holstein Cheese Road'da, 30 peynir fabrikası sizi Holsteiner Tilsiter, yaban mersini spesiyaliteleri ve eski patates kızartması da dahil olmak üzere 100'den fazla çeşidi tatmaya davet ediyor. Güneyde Allgäu Peynir Yolu, dağ peyniri ve huigartkäs üreten 13 saman süt adamı ve beş çiftlik peyniri fabrikası çekiyor.


Avusturya'daki birkaç vadi değerlidir, on iki vadi ve 38 dağ adamıyla Bregenzerwald Peynir Yolu. Bireysel olarak atılabilir veya 50.000 somun depolandığı Avrupa'nın en büyük olgunlaşma merkezi olan Lingenau'daki Bregenzerwald peynir mahzenini deneyebilirler.


Ancak, Obazd köyü arayışı Bavyera olarak boşuna kalır. Bira bahçesi atıştırmalıkları Obazda, çoğunlukla Camembert'ten (Fransa'daki köyden), bir kasede tereyağı, soğan ve biber ile damgalanmıştır. Eşit Obazd.

İpuçları ve bilgiler:


Fransa'da Peynir Yolları: Fransa.fr/de/artikel/kaesestrassen-France

Gouda Hollanda'da Dünya Deneyimi: Goudacheese-Experience.com/de

Trentino'daki Dolomites'in İtalya'nın Peynir Yolu: Sanmartino.com/de/stradadeiformaggide

İsviçre'de sergiler: Schweizerkaese.ch/stoyryroom/aktung/schaukesierei

Emmental Peynir Rotası Bisiklet Yolu: Kaeseroute.ch

Käsestrasse Bregenzerwald: Kaesestrasse.at

Schleswig-Holstein Peynir Yolu: Kaesestrasse.sh

Allgäu Peynir Yolu: Allgäuer-käsestrasse.de