Prag'da bira turu: En heyecan verici yedi mikro bira fabrikası

Selvi

New member
Prag'da bir cazibe merkezi: “U Fleku”


PPrag'ın en ünlü geleneksel barındaki bira fabrikası rehberi Stanislav Derungs, Başkan Václav Havel'in Bill Clinton'un ziyaret ettiği “U Fleku”da düzenli olarak yer aldığını, “Napolyon'un askerleri, Naziler ve ondan önceki komünistler gibi” diyor. “U Fleku” aynı zamanda Prag'ın en eski bira fabrikasıdır ve savaş zamanları da dahil olmak üzere 1366'dan bu yana kesintisiz olarak orada bira üretmektedir. Sekiz salondaki 1.200 koltuğuyla “Flek” aynı zamanda Çek Cumhuriyeti'nin en büyük restoranlarından biridir. Birçok turist için restoranı ziyaret etmek, Prag Kalesi ve Charles Köprüsü kadar önemlidir.

Ve herkes meşhur karanlık olanı içmek ister. 1843 yılından beri üretilmekte olup haftalık ortalama tüketimi 6.000 litredir. Münih “Hofbräuhaus”ta olduğu gibi geleneksel restoran da yerel halkın vazgeçilmezi. Derungs, “Yıllık ortalama olarak Çekler ile yabancılar arasındaki oran yüzde elli elli” diyor. Öğleden itibaren sıkma masasıyla müzik çalınacak. Menüde, geleneksel olarak yalnızca erkek garsonlar tarafından servis edilen, kızarmış domuz eti, boğum ve sosislerden oluşan eski Bohem mutfağı yer alıyor.





“U Fleku” karanlığıyla ünlüdür. Ortalama haftalık tüketim 6000 litredir

Kaynak: Getty Images/Sean Gallup


Bira fiyatını 79 krondan (3,20 euro) çıkarmak zorunda kalmamak için bardakları 0,5 litreden 0,4 litreye çıkardılar. Derungs, “Köpüğümüzün üzerinde hâlâ bir Heller parası yüzüyor olabilir, o kadar güçlü” diyor. Bira fabrikası turu sırasında (13 Euro) bira üretim süreciyle ilgili her şeyi öğrenebilirsiniz; Bira Müzesi'ne giriş ücreti altı avroya eşdeğerdir (her ikisi de yalnızca rezervasyon üzerine; Neustadt, Křemencova 11, de.ufleku.cz).

Otele içtikten sonra: Břevnov manastırı bira fabrikası


Geçen yıl Břevnov Manastırı bira fabrikasından 44 çeşit bira geldi. İşletme sahiplerinden biri olan Václav Potěšil, “Müşteriler her zaman yeni bir şeyler ister” diyor. “Geri gelmeye devam eden daha fazla Çek ziyaretçimiz var.” Ancak çevredeki konumuna rağmen turistler de Břevnov'a giden yolu buluyor.


Çek Cumhuriyeti: Břevnov manastırında sadece bir taverna değil aynı zamanda üç yıldızlı bir otel de bulunmaktadır; her ikisi de orada yaşayan Benedictine rahipleri tarafından işletilmektedir.




Břevnov Manastırı'nda bir meyhanenin yanı sıra üç yıldızlı bir otel de bulunuyor; her ikisi de orada yaşayan Benedictine rahipleri tarafından işletiliyor.

Kaynak: Picture Alliance/CTK/Krystof Kriz


Buna değer: sonuçta onu başka nerede bulabilirsin? Örnekkonuşulmuş Schamp? Bu, şarap mayası ve muskat üzümlerinin karıştırılarak şampanya notası verildiği bir lagerdir. Örnek Aslında tadı biraz köpüklü şaraba benziyor ve fiyatı 145 kron (5,85 euro, 0,75 l). Şişe fermantasyonu kullanılarak yılda yalnızca yaklaşık 2.000 şişe üretiliyor; bu, yılda toplam 400.000 litre biranın çok küçük bir kısmı.

Bitişikteki manastır meyhanesinde Bohem mutfağının tadını çıkarabilir ve bol miktarda Břevnover birası içebilirsiniz; çünkü üç yıldızlı otel “Adalbert”, manastır arazisinde elverişli bir konuma sahiptir ve her ikisi de hala manastırda yaşayan on Benediktin keşişi tarafından işletilmektedir. Bira dahil bira fabrikası turu 350 krona (14 euro) mal oluyor. Ayrıca 1899'dan bu yana Çek Cumhuriyeti'nden gelen binlerce farklı bira bardağını da inceleyebilirsiniz (Brevnov, Markétská 1 brevnovskypivovar.cz, hoteladalbert.cz, çift kişilik odalar 89 Euro'dan).

Vltava'da Bira: Bira fabrikası gemisi “Loď Pivovar”


Hava güzel olduğunda, “Loď Pivovar” bira fabrikasının güneşlenme terasından Vltava'yı geçerek Prag Kalesi'ne bakabilirsiniz. İçeride çelik demleme kazanlarını görebilirsiniz. 12 Republika'yı kullanan Martin Polak, “Yaz aylarında haftada bin litre bira üretiyoruz, kışın bunun yarısı kadar” diyor. 12, orijinal şırayı ifade eder ve Republika, komşu gemilerden birinin adıdır. Neustadt'a sıkı bir şekilde demirlemiş olan ancak teorik olarak hala yelken açılabilen gemideki yedi musluğun ustası Polak, “Yedi biramıza yedi komşu geminin adını verdik” diye açıklıyor.


Prag: Bira fabrikası gemisi




“Loď Pivovar” bira fabrikası gemisinde, bira kazanı ve Vltava manzarası eşliğinde yemek yiyebilirsiniz.

Kaynak: Jochen Müssig


12 Republika'ya (yarım litresi 2,80 avro), Karlsbad mayalı köfteleri ve çiğ kırmızı soğanlı bir bira gulaşı her zamanki gibi 10 avroya iyi gidiyor – neyse ki gemi ücreti yok (Neustadt, Dvořákovo nábřeží 19, lodpivovar.cz).

Birayla sağlıklı yaşam: “U Medvídku”


Ortalama olarak günde 24 kez sipariş veriliyor: X-Beer 33, orijinal yerçekimine göre dünyanın en güçlü birası (33). Geleneksel biralarda olduğu gibi yaklaşık yüzde beş yerine yüzde 12,3 alkol içeriyor ve maliyeti çok daha yüksek (0,33 litre için 5,40 euro). Ayrıca çikolata kaplı X-33'ün tadını çıkarabilir veya bira dondurması olarak sipariş edebilirsiniz (X-33'ün püresiyle; ancak tadı yumuşak ve sulu).

Ekteki mağazadan bira sabunu, şampuan, ruj, krem veya tıraş losyonu satın alabilirsiniz. “Hepsi dışarıda üretiliyor. Ancak biramızı şehirdeki en küçük bira fabrikasında kendi bünyemizde yapıyoruz” diyor yönetmen Vladimir Janco gururla. “Ve eğer dokuz saatiniz boşsa, bizimle kendi biranızı da hazırlayabilirsiniz!” Misafir, orijinal şıra ve alkol içeriğine karar verir, kendi etiketini, öğle yemeğini, bira tadımını ve 50 litre ev yapımı birayı alır. bir fıçıda veya şişelerde götürmek için (130 Euro'dan).


Prag: Ahşap küvette bira özleri içeren köpüklü banyodan hoşlanıyorsanız, bu sırada bol miktarda bira içebilirsiniz.




Ahşap küvette bira özleri içeren köpük banyosundan hoşlanıyorsanız, bu sırada bol miktarda bira içebilirsiniz.

Kaynak: Jochen Müssig


Burada bira sağlığı bile sunuluyor: Bira fabrikasının bira spasında, ahşap küvette bir saat boyunca bira özleri içeren köpük banyosunun keyfini çıkarabilir ve musluk küvete takılıyken beş litreye kadar biranın tadını çıkarabilirsiniz (40 Euro'dan başlayan fiyatlarla). Eğer içerseniz, “Medvídku”daki 45 odadan birini kiralamak en iyisidir. 305 numaralı odadaki küvette üç musluk vardır: soğuk ve sıcak su ve bira için birer musluk (Eski Şehir, Na Perštýně 7, standart çift kişilik oda 70 Euro'dan başlıyor, umedvidku.cz).

Süt gibi bira: “Dva Kohouti”


2018'den bu yana faaliyet gösteren “Dva Kohouti” mikro bira fabrikasının yöneticisi ve usta muslukçu Marek Marušinec, “Biri birayı hazırlıyor, diğeri barda fıçıda fısıldıyor” diye açıklıyor. Daniel Bezucha, bira fabrikası, tezgah, bira masaları ve banklar için sadece 180 metrekare büyüklüğündeki küçük restoranda usta bira üreticisidir. Marek, “İş sonrası bira içilebilecek bir yer” diyor. “Turistler bize nadiren geliyor ama geldiklerinde bira içerken hemen iletişime geçiyorlar. Bira bahçelerinizde olduğu gibi: insanlar bir arada oturuyor.


Çek Cumhuriyeti için daha fazla ipucu:




Pazartesiden perşembeye dört çeşit bira üretiliyor ve yiyecek birkaç atıştırmalık var. Usta bira üreticisi Daniel, “Şu anda en çok kiraz birasını seviyorum” diyor. Bin litrede en az 150 kilogram kiraz var. Tadına alışmak biraz zaman alıyor (yarım litresi 3,40 euro). Almanya'da buna bira denmemelidir çünkü meyve, Alman Saflık Kanunu'na göre izin verilen bir bira içeriği değildir.


Prag: Yönetici Marek Marušinec, küçük bira fabrikası




Yönetici Marek Marušinec, küçük bira fabrikası “Dva Kohouti”nin uzmanlığı olan Mlíko'yu gösteriyor

Kaynak: Jochen Müssig


Buradaki ikinci sıra dışı biraya Mlíko (süt) denir. 0,5 litrelik cam sürahide (2,80 euro) sadece beyaz köpük kalacak şekilde hafifçe vurulur. Derhal içilmeli ve ex. Yeni başlayanlar genellikle fena halde başarısız olur; çoğu insan bunun yalnızca yarısını başarabilir. Tadı şaşırtıcı derecede güzel: kremsi-tatlı (Karlín, Sokolovská 81, dvakohouti.cz)

Eski at ahırında: Strahov manastırı bira fabrikası


Strahov'a giden herkes oradaki ünlü manastır kütüphanesine hayran kalacak ve daha sonra manastır bira fabrikasında bir Sveti Norbert içmeli ve ekmek kabuğunda gulaş çorbası veya köfte, krema ve kızılcıkla birlikte ince rosto sığır eti olan Svickova yemelidir. Bir zamanlar manastırın at ahırı olan bira salonuna bakır kazanlar hakimdir.


Çek Cumhuriyeti: İçmeye başlamadan önce Strahov'daki manastır kütüphanesini ziyaret etmeye değer




İçmeye başlamadan önce Strahov'daki manastır kütüphanesini ziyaret etmeye değer.

Kaynak: Picture Alliance/imageBROKER/Moritz Wolf


Chronicle, bira fabrikasından ilk kez 1400 yılında, “dört şok kuruş, yarım kilo biber ve şişman bir tavşan karşılığında bir yıllığına kiralandığında” söz edildiğini söylüyor. Bira üretimi 500 yıl sonra durdu ve ancak 24 yıl önce yeniden başladı.

İlk bira St. Norbert'in isim gününde üretildiğinden beri Strahov'un en ünlü biraları Sveti Norbert'tir ve açık, yarı koyu veya koyu seçenekleri mevcuttur (0,4 litresi 3,40 avro). Toplamda 24 çeşit bulunmaktadır. Bira fabrikası Prag Kalesi'ne yürüme mesafesinde olduğundan turistlerin çoğunlukta olduğu açıktır (Kale Mahallesi, Strahovské nádvoří 301, klasterni-pivovar.cz).

Yemeğe eşlik edecek bira: “Pivovarský dum”


Bir de şu var: Dört küçük yemeğin yanında bira (toplam 10,50 euro). Usta bira üreticisi Aleš Potěšil ve şef Ondřej Doleček, “Pivovarský dum”da ekşi sosisli hafif bir Benedict, tütsülenmiş domuz filetolu koyu bir bira, pancarlı fermente karnabaharlı yüzde on iki bira ve kümes hayvanı böreğiyle buğday servis ediyor. Prag'da yemeklerin bira eşliğinde sunulduğu tek restorandır.


Prag: “Pivovarský dum”un yöneticisi Jozef Seman, doğru bira eşliğinde küçük yemekler servis ediyor




“Pivovarský dum”un yöneticisi Jozef Seman, doğru bira eşliğinde küçük yemekler servis ediyor

Kaynak: Jochen Müssig


Yönetici Jozef Seman, “bazen vanilya veya ısırgan otu, muz veya kahve aromasıyla” üç ila altı biranın demlendiği bakır kazanları kaçırmamanız gerektiğini söylüyor. “Merak eden gençlerin mekanıyız. Bodrum katında bekarlığa veda partileri için bir parti odamız var.” İşlevsel tarzdaki 1938 binası aynı zamanda Çek Araştırma Bira Fabrikası ve Bira Üreticileri Birliği'ne de ev sahipliği yapıyor (Vinohrady, Lípová 15, pivo-dum.cz).

Çek Cumhuriyeti'ndeki bira hakkında daha fazla bilgi:


Çekler, kişi başına yıllık 136 litre ile bira içmede dünya şampiyonudur. Avrupa Bira Fabrikaları Birliği'nin raporuna göre Almanya 89 litreyle dördüncü sırada yer alıyor.

Çek Cumhuriyeti'ndeki 500 kadar küçük bira fabrikası, Çek birasının yalnızca yüzde üçünü üretiyor. Mikro bira fabrikalarından gelen biralar neredeyse her zaman filtrelenmez ve pastörize edilmez.

Çek Cumhuriyeti'nde mikro bira fabrikaları, büyük bira fabrikalarının (yılda 10.000 hektolitreden fazla üretim yapan) ödemek zorunda olduğu verginin yalnızca yüzde 50'sini ödüyor, aksi takdirde biranın fiyatı önemli ölçüde daha pahalı olurdu.

Mikro bira fabrikalarında bira bardakları veya sürahileri ılık ve soğuk su leğenlerinde yalnızca el fırçasıyla temizlenir; Köpük tacın hemen çökmemesi için temizlik maddeleri olmadan.

Şu terimleri öğrenirseniz uzman olduğunuzu kanıtlarsınız: 0,5 litre bira için Hladinka (yarım), 0,3 litre için Šnyt (kesilmiş) ve 0,5 litre köpük için Mlíko (süt). Çekçe'de şerefe demek peki zdravi!


Burada üçüncü taraflardan içerik bulacaksınız

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni gerektirdiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.