“Reisen Reisen” – Michael Dietz ve Jochen Schliemann’ın seyahat podcast’inin adı bu, bu başlık altında ilk kitapları yayınlandı ve “Reisen Reisen canlı” ile Nisan’dan itibaren Almanya turuna çıkıyorlar.
DÜNYA: Podcast sahne şovu nedir?
Michael Dietz: Seyirciyle birlikte gezici sinema, gezme tutkusu ve eğlence dolu çok canlı akşamlar bunlar.
Jochen Schliemann: Yeni kitabımızdan okuyoruz, canlı bir podcast’te hikayeler anlatıyoruz, kelimelerle resimler çiziyoruz, müziklere manzaralar, kokular, tatlar koyuyoruz, yerleri özellikleriyle ve oraya nasıl gidileceğini anlatıyoruz.
ayrıca oku
Diyet: Bazen 90’larda nasıl seyahat ettiğimize dair resimler de gösteriyoruz ama o zamanki kıyafetler çok dağınık.
Schliemann: Kimsenin Michi’den daha büyük bir çirkin güneş gözlüğü koleksiyonu yoktur.
Diyet: Konuyu değiştirme! Yani podcast sahne şovu, her konuğun bizi her şeyle karşı karşıya getirebileceği anlamına gelir. Elbette soruların çoğu öncelikle seyahatle ilgili. Yerler, ipuçları, tavsiyeler, rotalar, değerlendirmeler. Bu konuda genellikle yardımcı olabiliriz.
Schliemann: Ama bir şekilde her zaman şöyle şeyler vardır: “Siz ikiniz gerçekten ne zaman başarısız oldunuz?” ve “Siz ikiniz gerçekten ne zaman gerçekten sinirlerinizi bozuyorsunuz?”
Diyet: Bu genellikle çok komik çünkü Jochen ve benim farklı bakış açılarımız ve deneyimlerimiz var.
DÜNYA: Şu anda 2022’nin sonuna kadar dört milyondan fazla dinlenen 130’dan fazla podcast ürettiler; Hangi programlar en çok hit sayısına sahiptir?
Schliemann: “Paris’e giden gece treninde”, “Güney Tirol’de Yürüyüş”, “Avustralya Yolculuğu” ve “Japonya’da Yemek” özellikle iyi gidiyor.
ayrıca oku
DÜNYA: Japonya’da yemek? Bu konuda bir saat sohbet edebilir misiniz?
Diyet: Hatta bir buçuk saat oldu. Japonya’da yemek, bütün bir akşamı dolduran bir konudur ve bu konuda zamanın nasıl geçtiğini anlamayabilirsiniz. Kyoto’ya vardığımda neredeyse treni kaçırıyordum çünkü yemek konusunda karar veremiyordum. Seçim saçma derecede büyük, yenilebilir her şey sonsuz varyasyonlarda o kadar güzel sunuluyor ki, her şeyi denemek istiyorsunuz.
DÜNYA: Tren istasyonlarında mı?
Diyet: Evet, ülkenin en küçük durgun sularındaki en uzak tren istasyonunda bile yolculara taze hazırlanmış, en yüksek kalitede lezzetli yemekler sunulur. Hareket halindeyken veya seyahat ederken yenen yiyeceklere Japonca’da bento denir. Tren istasyonlarından satın alabileceğiniz bento ise ekiben olarak adlandırılıyor.
Michael Dietz, eski Japon başkenti Nara’da kutsal geyiklerden biriyle birlikte
Kaynak: Seyahat Seyahat
DÜNYA: Ancak Bay Dietz, Bento ve Ekiben, “Reisen Reisen” kitabınızda en iyiler listesinde yer almıyor.
Diyet: Ama sadece değil. Üzgünüm, bu dünya lezzetlerle dolu, en sevdiğim 100 yemek arasında bir liste yapabilirdim ve yine de birinci sınıf yemekler eksik olurdu.
Schliemann: Ama Japon yemekleri en iyiler listemde, yemek yemeyi Michael kadar severim ve Fukuoka şehrinde küçücük bir restoranda hayatımın en iyi Negitoro Temaki’sini yedim. Nori çıtır çıtır, toro kremsi, pirinç ılıktı, wasabi çok yumuşaktı – Negitoro Temaki’yi bento olarak sardım.
Diyet: Gerçekten en tuhaf olduğunu düşündüğüm Ekiben, Japonya’nın ana adası Honshū’daki sanatçılar kasabası Kanazawa’da sunulan şeydi. Ekiben orada çekmeceli bir şifonyere benzeyen bir kutuda satılıyor – solda yılan balığı, sağda karides ve taze sebze istiyorsanız üst çekmecede bulabilirsiniz. Bu ne kadar harika ve ayrıntılı?
DÜNYA: Yemek sizin için her zaman bu kadar büyük bir rol oynadı mı?
Schliemann: Biz ucuz havayolu rezervasyonu yapanlar, pazarlık avcıları, hafta sonu broşürleri değiliz. Biz gerçek seyahatle, duygularla, insan karşılaşmalarıyla, kültürle, Bento ve Ekiben gibi şehvetli deneyimlerle ve seyahatin size neler yapabileceğiyle ilgileniyoruz.
Diyet: Bu doğru, örneğin Gürcistan hinterlandında bir yerde beklenti dolu bir khachapuri sipariş ettiğinizde. Çünkü köylerde mayalı hamur hala evde yapılıyor ve uzun süre mayalanmaya bırakılıyor. Sonra birdenbire önünüzde yumurtalı harika yumuşak peynirli ekmek var ve ben onun içine uzanıp onunla doğal Gürcü şarabı içebilirim. Bize moda olan, yani doğal şaraplar, binlerce yıldır Gürcüler tarafından yapılmıştır.
Schliemann: Uzun lafın kısası – Gürcü mutfağı tek kelimeyle harika!
Diyet: Ve uygun fiyatlı! Avrupa’nın her yerinden insanlar parti yapmak için Gürcistan’ın başkenti Tiflis’e geliyor, burası heyecan verici, çılgın ama güvenli ve insanlar açık ve meraklı. Kafkasya ve aynı zamanda Balkanlar, gençlerin küçük bir bütçeyle seyahat etmeleri için harika bölgelerdir. Arnavutluk çok heyecan verici. Orada çok şey oluyor ve her şeye sahipsiniz: kendini yeniden keşfetmekte olan bir başkent Tiran, Adriyatik’te nadiren güzel ve ıssız olan plajlar ve koylar ve dağlar yürüyüşçüler için mutlak bir rüya.
Arnavutluk mu istiyorsunuz? İşte ipuçları:
Schliemann: Tayland ve Endonezya da Güneydoğu Asya’da bireysel seyahat için mükemmel giriş seviyesi destinasyonlardır. Güneydoğu Asya hala ucuz, 90’lardaki kadar aşırı ucuz değil ama paket turist gibi davranmazsanız, para şu anda Almanya’da olduğundan daha uzun süre dayanır.
Diyet: Tayland’da şnitzel ve Kölsch sipariş etmek yerine yöresel mutfağa dalıp küçük lokantalarda yemek yiyip yerel konaklama yerlerinde uyuyanlar da gerçek seyahate daha yakın ve aynı zamanda daha sürdürülebilir.
Jochen Schliemann için yerel mutfağı tatmak seyahat etmenin bir parçası
Kaynak: Seyahat Seyahat
DÜNYA: Sürdürülebilirlik – iyi bir anahtar kelime: kitabınızda sürdürülebilir seyahatin uygulanabilirliğine inandığınızı yazıyorsunuz. Sürdürülebilirlik konusunda kendiniz nasıl hissediyorsunuz?
Schliemann: İkimiz de mümkün olduğunda Avrupa’da trenle seyahat ediyoruz. Ve daha uzağa giderse, geziyi şu şekilde planlıyoruz: bir ömür boyu yolculuk – mümkün olduğu kadar uzun ve sadece bir kez. Ayrıca tüm seyahatlerimizi iş ortağımız myclimate ile telafi ediyoruz.
Diyet: Hatta bireysel ve sürdürülebilir seyahat birbirinden ilham alıyor! Bir gece tren yolculuğundan sonra uyanmak ve gün doğumunda Côte d’Azur boyunca yuvarlanmak…
ayrıca oku
Schliemann: … veya Faroe Adaları’na feribotla varmak veya arabadan dişlerinizi fırçalarken güney Tayland ormanına bakmak – bu, herhangi bir kısa mesafeli uçuştan daha iyidir. Kulağa çok abartılı geliyor ama yolculuk aslında ödül.
Diyet: Artık kimsenin seyahat etmemesi ve herkesin evde kalması da çözüm olamaz. Seyahat etmek, diğer yaşam biçimlerini anlamak, kişinin kendi resmini oluşturmak için kültürel bir tekniktir – bu, hoşgörülü, barışçıl bir dünya topluluğu için gereklidir. Özellikle böyle zamanlarda.
DÜNYA: Ancak böyle zamanlarda şu ya da bu ülkeye seyahat etmenin ahlaki açıdan haklı olup olmadığı da merak ediliyor. Örneğin, Rusya’ya yönelik yaptırımlar kalktıktan sonra Putin’in imparatorluğuna geri döner miydiniz?
Schliemann: Putin’in imparatorluğuna değil, bu insanlıktan çıkmış savaş kışkırtıcısından kesinlikle farklı düşünen ve hisseden gerçek Rusya’ya giderdik. Bireysel olarak seyahat edebileceğiniz ve devlet kurumlarıyla temas noktanızın az olduğu ülkelerde, bir rejime uyum sağlama riskiniz düşüktür.
Diyet: O yüzden Kuzey Kore bizim için söz konusu değil, çünkü orada sadece devlet kontrolünde, gündelik hayattan uzakta otobüs turları yapılabiliyor.
Schliemann: Ayrıca uzun süre askeri bir cunta tarafından yönetilen Myanmar’a gitmeli miyim diye düşündüm ve sonunda gitmeye karar verdim. Şans eseri, çünkü hayatımın en harika yolculuklarından birini yaşadım, çünkü sistemin dışında, birlikte yemek yediğim ve kaldığım sıradan insanlarla iletişim halindeydim. Bu Küba’da da mümkündü. Kendinizi bilgilendirmeli, işleri tartmalı ve öncelikleri belirlemelisiniz.
Diyet: İstediğimiz şekilde seyahat etmek için dünyanın diğer ucuna uçmak zorunda değilsiniz – Müritz, Breisgau veya sonraki köy bir macera olabilir.
DÜNYA: Almanya’daki Maceralar? Örnek vermek.
Diyet: Allgäu’da yamaç paraşütü. Neredeyse tüm hayatım boyunca, büyükannemin gittiği Allgäu’yu bir emekliler cenneti olarak görmezden geldim. Sonra oradaydım – ve uçup gitmiştim. Dağlar, şelaleler, mantı. Oy-Mittelberg çevresindeki yeşil tepelerden, yazlık meralara ve dağ göllerine. Ve sadece Wangen gibi bir kasabanın romantizmi. Ve tüm bunları yukarıdan görebilirsiniz, çünkü Allgäu bir yamaç paraşütü kalesidir.
Allgäu’da, Alpler’in yukarıdan manzarasının tadını çıkaran birçok yamaç paraşütçüsünü görebilirsiniz.
Kredi: Getty Images/imageBROKER RF/imageBROKER/Norbert Neetz
DÜNYA: Bu senin maceran mıydı?
Diyet: Tandem uçuşu sizi üşütmüyor olabilir ama ben 1.97 boyundayım ve bu yüzden kuralların aksine uçuş direktörünü sırtıma alıp pilotu kendim oynamak zorunda kaldım ki bu da uçuruma doğru koşup zıplamak anlamına geliyor.
Schliemann: Neyse ki uçurumun kenarında takılıp düşmedin.
Diyet: Atlamayı hatırlayamıyorum bile. Beynim kendini savunmaya geçti ve her şeyi sildi. Ama uçuşu asla unutmayacağım. Bir kartalla birlikte, evet gerçekten, Alpler üzerinde heybetli turlar attık. Görkemli!
DÜNYA: Ütü yaparken ve yemek pişirirken kolayca duyabileceğiniz gündelik sohbetler – başarınızın sırrı bu mu?
Schliemann: Belki evet. Heyecan verici yerlerden hikayeler anlatıyoruz. Avustralya’dan Eifel’e. Filtresiz.
DÜNYA: Hayatında bir kez ne yapman gerektiğini düşünüyorsun?
Diyet: Somut bir plan yapmadan yola çıkın.
Schliemann: Ve tüm iş parolalarını evde bırakın.
Diyet: Bir yolculuğa çıkın.
ayrıca oku
Schliemann: Daha önce hiç yemediğin bir şey ye.
Diyet: Seyahat etmek için daha uzun bir mola verin. Ve ondan önce, yapılacaklar listesine eklemek için kitabımızı okuyun ve seyahat-seyahat podcast’lerini dinleyin.
DÜNYA: Zaman zaman Die Ärzte grubunun solisti Farin Urlaub gibi konukları podcast yayınlarınıza davet ediyorsunuz. Takma adı seyahat tutkusuyla mı ilgili?
Schliemann: Evet, tatilleri seviyor, daha doğrusu seyahat etmeyi, çünkü en iyi hikayeleri yazıyor ve üstelik sizi daha akıllı, daha saygılı, daha hoşgörülü ve daha alçakgönüllü yapıyor.
Diyet: En azından podcast’imizin o saatinde, rock yıldızı bizim gibi, dinleyicilerimiz ve benzer düşünen herkes gibi: meraklı bir gezgin. Daha fazla ve daha az değil.
Schliemann: Günün sonunda güzel bir şey söyledin.
Diyet: Sadece seninle çok fazla zaman geçirdiğim için oldu.
Schliemann: Şimdi gitmeliyim, şu an benim için rahatsız edici olmaya başladı.
Michael Dietz ve Jochen Schliemann’ın pek çok ortak noktası var, aynı doğum yılı (1976), aynı iş (diğerlerinin yanı sıra WDR için gazeteci ve sunucu olarak çalışıyorlar) ve ikisi de seyahat etmeyi seviyor. Halihazırda yüzden fazla ülke görmüşler ve hala seyahat tutkuları var. 2018’de “Reisen Reisen” podcast’ini başlattılar.
Michael Dietz ve Jochen Schliemann’ın “Travel Travel: Dünyayı Nasıl Keşfetmek İstiyoruz” adlı kitabı Malik Verlag tarafından 208 sayfa, 18 Euro olarak yayınlandı. “Reisen Reisen live” Almanya turu hakkında daha fazla bilgi reisen-reisen-der-podcast.de/events/ adresinde bulunabilir.
DÜNYA: Podcast sahne şovu nedir?
Michael Dietz: Seyirciyle birlikte gezici sinema, gezme tutkusu ve eğlence dolu çok canlı akşamlar bunlar.
Jochen Schliemann: Yeni kitabımızdan okuyoruz, canlı bir podcast’te hikayeler anlatıyoruz, kelimelerle resimler çiziyoruz, müziklere manzaralar, kokular, tatlar koyuyoruz, yerleri özellikleriyle ve oraya nasıl gidileceğini anlatıyoruz.
ayrıca oku
Diyet: Bazen 90’larda nasıl seyahat ettiğimize dair resimler de gösteriyoruz ama o zamanki kıyafetler çok dağınık.
Schliemann: Kimsenin Michi’den daha büyük bir çirkin güneş gözlüğü koleksiyonu yoktur.
Diyet: Konuyu değiştirme! Yani podcast sahne şovu, her konuğun bizi her şeyle karşı karşıya getirebileceği anlamına gelir. Elbette soruların çoğu öncelikle seyahatle ilgili. Yerler, ipuçları, tavsiyeler, rotalar, değerlendirmeler. Bu konuda genellikle yardımcı olabiliriz.
Schliemann: Ama bir şekilde her zaman şöyle şeyler vardır: “Siz ikiniz gerçekten ne zaman başarısız oldunuz?” ve “Siz ikiniz gerçekten ne zaman gerçekten sinirlerinizi bozuyorsunuz?”
Diyet: Bu genellikle çok komik çünkü Jochen ve benim farklı bakış açılarımız ve deneyimlerimiz var.
DÜNYA: Şu anda 2022’nin sonuna kadar dört milyondan fazla dinlenen 130’dan fazla podcast ürettiler; Hangi programlar en çok hit sayısına sahiptir?
Schliemann: “Paris’e giden gece treninde”, “Güney Tirol’de Yürüyüş”, “Avustralya Yolculuğu” ve “Japonya’da Yemek” özellikle iyi gidiyor.
ayrıca oku
DÜNYA: Japonya’da yemek? Bu konuda bir saat sohbet edebilir misiniz?
Diyet: Hatta bir buçuk saat oldu. Japonya’da yemek, bütün bir akşamı dolduran bir konudur ve bu konuda zamanın nasıl geçtiğini anlamayabilirsiniz. Kyoto’ya vardığımda neredeyse treni kaçırıyordum çünkü yemek konusunda karar veremiyordum. Seçim saçma derecede büyük, yenilebilir her şey sonsuz varyasyonlarda o kadar güzel sunuluyor ki, her şeyi denemek istiyorsunuz.
DÜNYA: Tren istasyonlarında mı?
Diyet: Evet, ülkenin en küçük durgun sularındaki en uzak tren istasyonunda bile yolculara taze hazırlanmış, en yüksek kalitede lezzetli yemekler sunulur. Hareket halindeyken veya seyahat ederken yenen yiyeceklere Japonca’da bento denir. Tren istasyonlarından satın alabileceğiniz bento ise ekiben olarak adlandırılıyor.
Michael Dietz, eski Japon başkenti Nara’da kutsal geyiklerden biriyle birlikte
Kaynak: Seyahat Seyahat
DÜNYA: Ancak Bay Dietz, Bento ve Ekiben, “Reisen Reisen” kitabınızda en iyiler listesinde yer almıyor.
Diyet: Ama sadece değil. Üzgünüm, bu dünya lezzetlerle dolu, en sevdiğim 100 yemek arasında bir liste yapabilirdim ve yine de birinci sınıf yemekler eksik olurdu.
Schliemann: Ama Japon yemekleri en iyiler listemde, yemek yemeyi Michael kadar severim ve Fukuoka şehrinde küçücük bir restoranda hayatımın en iyi Negitoro Temaki’sini yedim. Nori çıtır çıtır, toro kremsi, pirinç ılıktı, wasabi çok yumuşaktı – Negitoro Temaki’yi bento olarak sardım.
Diyet: Gerçekten en tuhaf olduğunu düşündüğüm Ekiben, Japonya’nın ana adası Honshū’daki sanatçılar kasabası Kanazawa’da sunulan şeydi. Ekiben orada çekmeceli bir şifonyere benzeyen bir kutuda satılıyor – solda yılan balığı, sağda karides ve taze sebze istiyorsanız üst çekmecede bulabilirsiniz. Bu ne kadar harika ve ayrıntılı?
DÜNYA: Yemek sizin için her zaman bu kadar büyük bir rol oynadı mı?
Schliemann: Biz ucuz havayolu rezervasyonu yapanlar, pazarlık avcıları, hafta sonu broşürleri değiliz. Biz gerçek seyahatle, duygularla, insan karşılaşmalarıyla, kültürle, Bento ve Ekiben gibi şehvetli deneyimlerle ve seyahatin size neler yapabileceğiyle ilgileniyoruz.
Diyet: Bu doğru, örneğin Gürcistan hinterlandında bir yerde beklenti dolu bir khachapuri sipariş ettiğinizde. Çünkü köylerde mayalı hamur hala evde yapılıyor ve uzun süre mayalanmaya bırakılıyor. Sonra birdenbire önünüzde yumurtalı harika yumuşak peynirli ekmek var ve ben onun içine uzanıp onunla doğal Gürcü şarabı içebilirim. Bize moda olan, yani doğal şaraplar, binlerce yıldır Gürcüler tarafından yapılmıştır.
Schliemann: Uzun lafın kısası – Gürcü mutfağı tek kelimeyle harika!
Diyet: Ve uygun fiyatlı! Avrupa’nın her yerinden insanlar parti yapmak için Gürcistan’ın başkenti Tiflis’e geliyor, burası heyecan verici, çılgın ama güvenli ve insanlar açık ve meraklı. Kafkasya ve aynı zamanda Balkanlar, gençlerin küçük bir bütçeyle seyahat etmeleri için harika bölgelerdir. Arnavutluk çok heyecan verici. Orada çok şey oluyor ve her şeye sahipsiniz: kendini yeniden keşfetmekte olan bir başkent Tiran, Adriyatik’te nadiren güzel ve ıssız olan plajlar ve koylar ve dağlar yürüyüşçüler için mutlak bir rüya.
Arnavutluk mu istiyorsunuz? İşte ipuçları:
Schliemann: Tayland ve Endonezya da Güneydoğu Asya’da bireysel seyahat için mükemmel giriş seviyesi destinasyonlardır. Güneydoğu Asya hala ucuz, 90’lardaki kadar aşırı ucuz değil ama paket turist gibi davranmazsanız, para şu anda Almanya’da olduğundan daha uzun süre dayanır.
Diyet: Tayland’da şnitzel ve Kölsch sipariş etmek yerine yöresel mutfağa dalıp küçük lokantalarda yemek yiyip yerel konaklama yerlerinde uyuyanlar da gerçek seyahate daha yakın ve aynı zamanda daha sürdürülebilir.
Jochen Schliemann için yerel mutfağı tatmak seyahat etmenin bir parçası
Kaynak: Seyahat Seyahat
DÜNYA: Sürdürülebilirlik – iyi bir anahtar kelime: kitabınızda sürdürülebilir seyahatin uygulanabilirliğine inandığınızı yazıyorsunuz. Sürdürülebilirlik konusunda kendiniz nasıl hissediyorsunuz?
Schliemann: İkimiz de mümkün olduğunda Avrupa’da trenle seyahat ediyoruz. Ve daha uzağa giderse, geziyi şu şekilde planlıyoruz: bir ömür boyu yolculuk – mümkün olduğu kadar uzun ve sadece bir kez. Ayrıca tüm seyahatlerimizi iş ortağımız myclimate ile telafi ediyoruz.
Diyet: Hatta bireysel ve sürdürülebilir seyahat birbirinden ilham alıyor! Bir gece tren yolculuğundan sonra uyanmak ve gün doğumunda Côte d’Azur boyunca yuvarlanmak…
ayrıca oku
Schliemann: … veya Faroe Adaları’na feribotla varmak veya arabadan dişlerinizi fırçalarken güney Tayland ormanına bakmak – bu, herhangi bir kısa mesafeli uçuştan daha iyidir. Kulağa çok abartılı geliyor ama yolculuk aslında ödül.
Diyet: Artık kimsenin seyahat etmemesi ve herkesin evde kalması da çözüm olamaz. Seyahat etmek, diğer yaşam biçimlerini anlamak, kişinin kendi resmini oluşturmak için kültürel bir tekniktir – bu, hoşgörülü, barışçıl bir dünya topluluğu için gereklidir. Özellikle böyle zamanlarda.
DÜNYA: Ancak böyle zamanlarda şu ya da bu ülkeye seyahat etmenin ahlaki açıdan haklı olup olmadığı da merak ediliyor. Örneğin, Rusya’ya yönelik yaptırımlar kalktıktan sonra Putin’in imparatorluğuna geri döner miydiniz?
Schliemann: Putin’in imparatorluğuna değil, bu insanlıktan çıkmış savaş kışkırtıcısından kesinlikle farklı düşünen ve hisseden gerçek Rusya’ya giderdik. Bireysel olarak seyahat edebileceğiniz ve devlet kurumlarıyla temas noktanızın az olduğu ülkelerde, bir rejime uyum sağlama riskiniz düşüktür.
Diyet: O yüzden Kuzey Kore bizim için söz konusu değil, çünkü orada sadece devlet kontrolünde, gündelik hayattan uzakta otobüs turları yapılabiliyor.
Schliemann: Ayrıca uzun süre askeri bir cunta tarafından yönetilen Myanmar’a gitmeli miyim diye düşündüm ve sonunda gitmeye karar verdim. Şans eseri, çünkü hayatımın en harika yolculuklarından birini yaşadım, çünkü sistemin dışında, birlikte yemek yediğim ve kaldığım sıradan insanlarla iletişim halindeydim. Bu Küba’da da mümkündü. Kendinizi bilgilendirmeli, işleri tartmalı ve öncelikleri belirlemelisiniz.
Diyet: İstediğimiz şekilde seyahat etmek için dünyanın diğer ucuna uçmak zorunda değilsiniz – Müritz, Breisgau veya sonraki köy bir macera olabilir.
DÜNYA: Almanya’daki Maceralar? Örnek vermek.
Diyet: Allgäu’da yamaç paraşütü. Neredeyse tüm hayatım boyunca, büyükannemin gittiği Allgäu’yu bir emekliler cenneti olarak görmezden geldim. Sonra oradaydım – ve uçup gitmiştim. Dağlar, şelaleler, mantı. Oy-Mittelberg çevresindeki yeşil tepelerden, yazlık meralara ve dağ göllerine. Ve sadece Wangen gibi bir kasabanın romantizmi. Ve tüm bunları yukarıdan görebilirsiniz, çünkü Allgäu bir yamaç paraşütü kalesidir.
Allgäu’da, Alpler’in yukarıdan manzarasının tadını çıkaran birçok yamaç paraşütçüsünü görebilirsiniz.
Kredi: Getty Images/imageBROKER RF/imageBROKER/Norbert Neetz
DÜNYA: Bu senin maceran mıydı?
Diyet: Tandem uçuşu sizi üşütmüyor olabilir ama ben 1.97 boyundayım ve bu yüzden kuralların aksine uçuş direktörünü sırtıma alıp pilotu kendim oynamak zorunda kaldım ki bu da uçuruma doğru koşup zıplamak anlamına geliyor.
Schliemann: Neyse ki uçurumun kenarında takılıp düşmedin.
Diyet: Atlamayı hatırlayamıyorum bile. Beynim kendini savunmaya geçti ve her şeyi sildi. Ama uçuşu asla unutmayacağım. Bir kartalla birlikte, evet gerçekten, Alpler üzerinde heybetli turlar attık. Görkemli!
DÜNYA: Ütü yaparken ve yemek pişirirken kolayca duyabileceğiniz gündelik sohbetler – başarınızın sırrı bu mu?
Schliemann: Belki evet. Heyecan verici yerlerden hikayeler anlatıyoruz. Avustralya’dan Eifel’e. Filtresiz.
DÜNYA: Hayatında bir kez ne yapman gerektiğini düşünüyorsun?
Diyet: Somut bir plan yapmadan yola çıkın.
Schliemann: Ve tüm iş parolalarını evde bırakın.
Diyet: Bir yolculuğa çıkın.
ayrıca oku
Schliemann: Daha önce hiç yemediğin bir şey ye.
Diyet: Seyahat etmek için daha uzun bir mola verin. Ve ondan önce, yapılacaklar listesine eklemek için kitabımızı okuyun ve seyahat-seyahat podcast’lerini dinleyin.
DÜNYA: Zaman zaman Die Ärzte grubunun solisti Farin Urlaub gibi konukları podcast yayınlarınıza davet ediyorsunuz. Takma adı seyahat tutkusuyla mı ilgili?
Schliemann: Evet, tatilleri seviyor, daha doğrusu seyahat etmeyi, çünkü en iyi hikayeleri yazıyor ve üstelik sizi daha akıllı, daha saygılı, daha hoşgörülü ve daha alçakgönüllü yapıyor.
Diyet: En azından podcast’imizin o saatinde, rock yıldızı bizim gibi, dinleyicilerimiz ve benzer düşünen herkes gibi: meraklı bir gezgin. Daha fazla ve daha az değil.
Schliemann: Günün sonunda güzel bir şey söyledin.
Diyet: Sadece seninle çok fazla zaman geçirdiğim için oldu.
Schliemann: Şimdi gitmeliyim, şu an benim için rahatsız edici olmaya başladı.
Michael Dietz ve Jochen Schliemann’ın pek çok ortak noktası var, aynı doğum yılı (1976), aynı iş (diğerlerinin yanı sıra WDR için gazeteci ve sunucu olarak çalışıyorlar) ve ikisi de seyahat etmeyi seviyor. Halihazırda yüzden fazla ülke görmüşler ve hala seyahat tutkuları var. 2018’de “Reisen Reisen” podcast’ini başlattılar.
Michael Dietz ve Jochen Schliemann’ın “Travel Travel: Dünyayı Nasıl Keşfetmek İstiyoruz” adlı kitabı Malik Verlag tarafından 208 sayfa, 18 Euro olarak yayınlandı. “Reisen Reisen live” Almanya turu hakkında daha fazla bilgi reisen-reisen-der-podcast.de/events/ adresinde bulunabilir.