Lüksemburg: Yedi Kale Vadisi'nde yürüyüş yapmak sizi Orta Çağ'a götürür

Selvi

New member
Şövalye zırhı, cadı kulesi, Küçük Versailles ve bir Japon mezhebi: Lüksemburg'un içinden geçen heyecan verici bir kale ve saray yolu. Ziyaretçiler ayrıca geceyi Orta Çağ'dan kalma iki duvarda da geçirebilir; hatta bir tanesi satılıktır.


Gökyüzünün sanki boyanmış gibi koyu mavi olduğu sonbahar günlerinden biri. Sis yok, neredeyse hiç bulut yok – ve basit bir duyuru: “Burası sizin odan!” diyor, kalenin hanımına hiç benzemeyen şatonun hanımı: lastik çizmelerle, garaj yolundan gelen konukları selamladı. Sahadaki kolay çakıl yoldan kaleye kadar ilerledik. Kot pantolonu kirli, bluzu daha iyi günler görmüş.

Virginie Noulet'in ailesi onun için 2022'de yoğun ormanlarla çevrili Ansembourg Kalesi'ni satın aldı: Virginie Noulet'in hayatının planlarını gerçekleştirebileceği bir ev. 12. yüzyıldan kalma müstahkem kale, Eisch nehri vadisinden 80 metre yüksekte, bir kayanın üzerinde görkemli bir şekilde duruyor. 45 yaşındaki bu adam okulu bırakmış diyebileceğiniz türden biri: Lojistik uzmanı olarak işini bıraktı. Eşi ve üç çocuğuyla birlikte mülkte büyük ölçüde kendi kendine yeten bir şekilde yaşıyor. Üç kız evde eğitim görüyor, organik tarım yiyecek sağlıyor ve altı oda kiralanıyor.


Oda-kahvaltı konaklama birimleri modern olanaklarla donatılmıştır ancak daha sade bir şekilde döşenmiştir; Kale, konuk odalarında değil, yalnızca dışarıdan ortaçağa özgüdür. Noulet, “Kale benim evimdir” diyor ve ana kanattaki köprüyü işaret ediyor: “Köprüden sonra her şey özel” – orada ailesiyle birlikte 800 metrekarelik başka bir on odada yaşıyor.


Ansembourg Kalesi, Lüksemburg'daki ortaçağ binalarının en yoğun olduğu Guttland bölgesindeki Yedi Kaleler Vadisi'nin bir parçasıdır. Victor Hugo burayı gizemli bir vadi olan “vallée mystérieuse” olarak tanımladı. Mersch ve Koerich kasabaları arasındaki yedi kale, çayırlar ve ormanların arasında her zaman uygun bir konumda yer almaktadır.


Ansembourg Kalesi ve Sarayı'nın yanı sıra rotanın yaklaşık ortasında Hollenfels, Schoenfels, Mersch, Koerich ve Septfontaines yer alıyor. Ziyaretçilerin “Vallée des 7 Châteaux” tabelalarını takip etmeleri yeterli. Yedi Kale yürüyüş parkuru da tabelalarla işaretlenmiştir, ancak Eisch nehrinin dolambaçlı rotasını takip ettiği için biraz daha uzundur.

Görüntülemek
WELT ile daha ucuz bir tatile çıkın: Center Parcs kuponu

Ansembourg vadide kalesi ve sarayı olan tek kasabadır


Hemen hemen tüm saray ve kaleler tüm yıl boyunca ve ücretsiz olarak ziyaret edilebilmektedir. Ancak mülkiyet yapısı nedeniyle bu, Ansembourg Kalesi ve Mersch Kalesi için yalnızca kısmen geçerlidir. Septfontaines Kalesi'ne girilmesine izin verilmiyor; onu yalnızca uzaktan görebilirsiniz. İsterseniz geceyi tur sırasında ortaçağdan kalma duvarlarda bile geçirebilirsiniz – bu, yukarıda adı geçen Ansembourg'da ve çocuklu ailelerin ve 25 yaşına kadar gençlerin kalabileceği Hollenfels Kalesi'nde mümkündür, ancak yalnızca ortak odalarda mümkündür. ranzalı.

Ansembourg Kontu Gaston-Gaetan, 2022 yılına kadar Ansembourg Kalesi'nin mülkiyetindeydi. Sekiz yüzyıl sonra satışla birlikte soyluluk ve erkek egemenliği sona erdi ve anaerkillik hakim oldu. Virginie Noulet, “Ekolojik ve şamanik ilkelere göre yaşıyoruz” diyor, “Erkekler olmadan. Stres olmadan. Tükenmişlik olmadan.” Onların felsefesini takip etmek zorunda değilsiniz, ancak mülk yine de dinlenebileceğiniz ve enerjinizi yeniden şarj edebileceğiniz bir yerdir.


Ansembourg vadide kalesi ve sarayı olan tek kasabadır. Demir cevherinden zenginleşen bir demirhane imalatçısı, önce bugün hala görülebilen bir demirhane ve dökümhane inşa etti ve son olarak 1639'da bunların üzerindeki kaleyi (Noulet'in kalesinden sadece birkaç yüz metre uzakta) inşa etti. Birkaç mülkiyet değişikliğinden sonra 1986'dan beri Japonya'daki Sukyo Mahikari mezhebine ait oldu. Üyeleri neredeyse hiç kasabada görülmüyor. Kalenin içi mühürlendi, ancak geçici sahibi olan devlet, satış sırasında kale avlusunun ve bahçelerinin erişilebilir kalmasını şart koştu.

Ve böylece muhteşem giriş kapısından içeri adım atıyorsunuz, yıpranmış, büyülü görünümlü kaleyi geçerek öne çıkan, teraslı ve bakımlı kale parkına ulaşıyorsunuz. Geometrik şekilli çitler, simetrik çimler, çeşmeler, gökyüzünü yansıtan aynalı göletler ve antik taş figürler, Ansembourg'u bir nevi Küçük Versailles haline getiriyor.


Özellikle Hermes ve Herkül, Venüs ve Diana gibi antik Yunan ve Roma figürlerinin yanı sıra Avrupalı yüzlere sahip sfenkslerle çevrili mitolojik cadde, bahçeyi son derece görkemli kılıyor. Aniden kalenin tepesinde bir pencere açılır. Ziyaretçi kendiliğinden ve dostane bir tavırla “Merhaba!” diye sesleniyor, ancak bir dakika sonra yüksek bir gürültüyle kapı tekrar kapanıyor, temas istenmiyor gibi görünüyor.

Gayrimenkullerden biri satın alınabilir


Ansembourg'dan Hollenfels Kalesi'ne yalnızca bir taş atımı uzaklıkta. Teneffüs sırasındaki okul bahçesine benziyor: her seviyeden gevezelik eden sesler ve yüksek çocuk kahkahaları. Kale lordu ve yöneticisi Eric Schweicher, “Her yıl 8.000 genç, tarihi bir ortamda geleceğe dair bakış açımızı keskinleştirmek için bizi ziyaret ediyor” diyor. Antik kalenin çok daha genç uzantıları gençlik yurdu ve çevre eğitimi için gençlik merkezi olarak hizmet veriyor. Seminerler, kale kalesindeki şövalye salonunda düzenleniyor; cumbalı pencerelerdeki şövalye zırhı etkileyici bir tarihi arka plan sağlıyor.

Hollenfels, Orta Çağ'ın güçlü bir taş tanığıdır: Kale 315 metre yüksekliğindeki bir sırtın üzerinde yer alır, üç tarafı geçilemez ve dördüncü tarafı bir asma köprü ile emniyete alınmıştır. 14. yüzyıldan kalma 39 metre yüksekliğindeki kale, köşe kulesi, ana duvarın bir parçası ve hendek korunmuştur. Ancak Hollenfels ailesi çoktan yok oldu.


Hollenfels ile karşılaştırıldığında Schoenfels Kalesi, siperleri ve cumbalı kuleleriyle neredeyse narin ve şık görünüyor, ancak Friedrich von Schoenfels, kompleksi topçu icat edilmeden önce 1292'de müstahkem bir kale olarak inşa etti. Küçük bir müze tüm yıl boyunca açıktır.

Kasabanın tam merkezinde 13. yüzyıldan kalma kalenin yer aldığı Mersch'te bir de kale müzesi bulunuyor. Eski kale şapelinde yer almaktadır. Belediye başkanı bugün orada ikamet ettiği ve şövalye salonunda bir ofisi bulunduğu için gerçek kale ziyaretçilere açık değil.


13. yüzyıldan kalma Koerich Kalesi de bir ova kalesidir ve aynı adı taşıyan kasabanın merkezinde yer alır. Neredeyse 300 yıldır yerleşim yapılmamış ve şu anda bir harabe halinde. Bununla birlikte, üç metre kalınlığa ve 15 metre yüksekliğe kadar görkemli duvarların yanı sıra meydan kalesi de var: “Buraya aynı zamanda Cadı Kulesi de deniyor çünkü büyücülükle suçlanan kadınlar buraya kilitlenmiş durumdaydı” diye açıklıyor tesis rehberi. Kat planından kalenin bir zamanlar ne kadar görkemli olduğunu görebilirsiniz. Birisi kale avlusunu bir kutlama için rezerve etmedikçe, kalıntılara her zaman serbestçe erişilebilir.


Yedi görkemli mülkün sonuncusu, Almanca'da Simmern olarak adlandırılan aynı adı taşıyan köyün üzerindeki kale kuleleri olan Septfontaines'tir. Tarihi 12. yüzyıla kadar uzanmaktadır ve özel mülkiyete aittir. Bu şu anlama geliyor: Ne yazık ki ziyaret etmenize izin verilmiyor; görkemli surlar yalnızca vadiden veya karşıdaki tepeden görülebiliyor.

Her zaman kalenin efendisi olmak isteyen herkesin burada bir fırsatı var: Septfontaines Kalesi satılıktır. Yerelden duyduğumuza göre önce sekiz, sonra beş ve son olarak da 3,5 milyon euroya teklif edilmiş. Kesinlikle bir pazarlık.

Lüksemburg için ipuçları ve bilgiler:


Varış: Mersch'e Lüksemburg Şehri'nden araba veya trenle (16 kilometre) 20 dakikadan kısa bir sürede ulaşılabilir. Yedi Kale Turu için en iyi başlangıç noktası Eisch Vadisi'ndeki Mersch'tir. Vallée des 7 Châteaux'daki 27 kilometrelik turu arabayla tamamlamak istemiyorsanız aynı adı taşıyan yürüyüş parkurunu (36 kilometre tek yön, Visitguttland.lu/de) kullanabilirsiniz.

Kaleler: Septfontaines dışındaki tüm mülklere kışın bile ücretsiz olarak erişilebilir; tesise bağlı olarak yalnızca bazı kısımlar açıktır. Açılış saatleri ve daha fazla bilgi: carena-vela.lu (Ansembourg Kalesi), gcansembourg.eu (Ansembourg Kalesi), erliewen.snj.lu/hollenfels (Hollenfels, yalnızca istek üzerine iç mekan turu), ksf.lu (Koerich), mersch. lu ( Mersch ve Schoenfels).

Konaklama: Carena-vela.lu adresindeki Ansembourg Kalesi'ndeki Bead & Breakfast'ta kalabilirsiniz.

Bilgi: lüksemburg.com'u ziyaret edin

Geziye katılım Visit Luxembourg tarafından desteklendi. Şeffaflık ve gazetecilik bağımsızlığı standartlarımıza şu adresten ulaşabilirsiniz: axelspringer.com/de/values/downloads.


Bu makale ilk olarak Ekim 2023'te yayınlandı.