Wangeroge'de Deniz Feneri Görevlisi: “Buradaki fırtınaları saymıyoruz”

Selvi

New member
Yurtiçinde ve yurtdışında 1100 başvuran Sauerland'ın doğumlu olursunuz ve Wangerooge'da deniz feneri kaleci olursunuz? Daniel Jochheim nasıl başarılı olduğunu ve işin neden asla sıkıcı olmadığını açıklıyor.

Almanya'da sıkı olmak ve öğretmekten emekli olmayı öğrendikleri mesleğe yol açmak nadir değildir. Bu yüzden Daniel Jochheim ile de: 38 yaşındaki eğitimli bir endüstriyel tamirci, Wangerooge'de bir deniz feneri kaleci olarak çalışıyor ve yakın zamanda düğünler düzenledi. Onunla mesleğinin ve Kuzey Denizi Adası'nın uyaranları hakkında konuştuk.

DÜNYA: Romantik misin?

Daniel Jochheim: Sonuçta, bir yıldır yüz yaşından büyük bir deniz feneri üzerinde çalışıyorum. Ve bu bahardan da dahil olan herkes için çok romantik olacak düğünler düzenliyorum.

DÜNYA: Peki siz de bir kayıt şirketi wangerooge misiniz?

Jochheim: Hayır, idari çalışan olarak çıraklık yapmam gerekecekti. Tarihsel deniz fenerimizin pasaportuna ve bakımına gelen endüstriden geliyorum, ancak sivil evlilikler yapmama izin vermiyorum. Ancak son zamanlarda ücretsiz düğünler için eğitimi başarıyla tamamladım ve Nisan ayında deniz fenerinde ilk töreni yöneteceğim. Umarım boş bir güneş ışığı vardır.

DÜNYA: Bu çift için istenecek. Ancak yağmur yağdığında bile, düğün odasından 34 metre yükseklikte manzara kesinlikle muhteşem.

Jochheim: Düğün partim kulede daha da yüksek olacak – gözlem platformunda. Altındaki düğün odası tek başına ayrılmıştır. Onları hizaladığım için serbest düğünler, çiftlerin sevgilerini vaat ettikleri veya onları tekrar teyit ettikleri törenlerdir, genellikle favori akrabalar ve en yakın arkadaşlar çemberinde. Bunun için, 30'a kadar misafirin birlikte başlayabileceği açık görüntüleme platformu mükemmeldir.

DÜNYA: Düğün fikrini nasıl aldın?

Jochheim: Karım beni getirdi. Düğün fotoğrafçısı ve deniz fenerinin izleme platformu gibi romantik yerlere bakıyor. Sauerland'daki eski evimizde böyle bir bina mevcut değildir.

DÜNYA: Eski Vatan? Wangerooge'de sonsuzluğa hazırlanıyor gibi görünüyor.

Jochheim: Şimdi 38 yaşındayım ve deniz feneri kalecilerinin emekli maaşına kadar kalmak istiyorum.

DÜNYA: Spor hedefi. Deniz fenerinin 163 adımı olduğunu okudum ve günde bir veya iki kez zirveye çıkmalısınız.

Jochheim: Bazı günlerde altı veya yedi kez bile kalkıyorum, örneğin onarılacak bir şey olduğunda. Sonra birkaç dakika denize bakıyorum ve burada olduğum için mutluyum.

DÜNYA: 39 metrelik bir yükseklikteki görünümün deniz fenerine birçok turist çektiği anlaşılabilir. Ancak 30 yıl içinde emeklilik maaşı kadar Kuzey Denizi, evler, plajdan başka bir şey görmeyeceksiniz. Uzun vadede biraz sıkıcı olabilir.

Jochheim: Asla. Zaten yukarıdan manzara her zaman farklı olduğu için – tek başına deniz renklerinin oyunu, sahilde koşuşturma, trafiği nakliye. Wangeroge'de yaşamak piyangoda altı gibidir.

DÜNYA: Wangerooge Belediyesi'nin reklamında olduğu gibi bir rüya işi. Nisan 2024'te yurtiçinde ve yurtdışından diğer 1100 başvuru sahibine nasıl hakim olabilirsiniz?

Jochheim: Çevrimiçi ve sitede birkaç uygulama turu vardı. Endüstriyel bir tamirci olarak eğitimimi dengeye atabildim. Burada işçilik gerektiğinden, kuleyi ve dış mekan alanı iyi durumda tutmalıyım.

Till'de oturmak, bilet satmak ve sergi boyunca liderlik yapmak benim görevlerimin bir parçası. Bir deniz feneri kaleci olarak işin yüzde 90'ı hayal ettiğim şekilde ve yüzde on çok daha iyi.

DÜNYA: Gerçekten doğrudan kulede mi yaşıyorsunuz?

Jochheim: Hayır, bunun için yer yok. Topluluk aracılığıyla adada bir daire bulduk. Deniz feneri 1969'dan beri faaliyette ve 1980'den beri bir müze.

DÜNYA: Hala kendinize deniz feneri kaleci diyebilir misin?

Jochheim: Fikir yok. Ama aslında deniz fenerini içeride ve dışarıda beklediğim için, deniz feneri kaleci terimi kesinlikle küstah değil. Bildiğim kadarıyla, Almanya'nın her yerinde “gerçek” deniz feneri kalecileri yok. Sonuncusu, Hiddensee Baltık Deniz Adası'ndaki Dornbusch Deniz Feneri'nde 1998'de hizmetini kabul etti. 37 yıl boyunca durdu ve fırtınalara meydan okudu.

DÜNYA: Wangerooge'de zaten kaç fırtına yaşadınız?

Jochheim: Oh, Wangerooger fırtınaları saymıyor. Feribot hala havalanabildiği sürece, her şey sadece hava durumu. Tekneler limanda kalırsa, kasırgamız var – ve Frizya çayı içiyoruz.

DÜNYA: Kulağa rahat geliyor. Adada dört mevsimi zaten deneyimlediniz, hangisi sizin için favoriniz?

Jochheim: Yaz başlarında. Haziran Mayıs ayında, adada zaten 15 derece civarında çok hafif sıcaklıklar var, güneş günde ortalama yedi saat parlıyor. Ada henüz dolu değil – harika bir seyahat ayı!

DÜNYA: Ayrıca yüzmek için?

Jochheim: Bir görüş meselesi. Kuzey Denizi'nin yaz başlarında 16, 17 derece vardır. Yıllarca cankurtaran olarak çalıştım, umrumda değil.

DÜNYA: Plajlar ve turistik altyapı söz konusu olduğunda diğer Doğu Frisian adalarına kıyasla Wangerogege'i nasıl değerlendirirsiniz?

Jochheim: Hiç de bile. Yedi Doğu Frizya Adaları'nın en doğusu olan Wangerooge, Ada Zinciri'nin Doğu Frizia'nın tarihi bölgesinin bir parçası olan tek adadır, ancak tarihsel olarak Frizya Jeverland ve Oldenburg eyaletinin bir parçasıdır. Bu yüzden deniz feneri üzerinde Kızıl Haç bulunan mavi bayrak burada çırpınır.